Συνάντηση εργαζομένων λαϊκών αγορά με την Αντιπεριφερειάρχη Θεσ/νικης Β. Πατουλίδου

Με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές. Αιτία το πρόβλημα, που έχει προκύψει, με το κλείσιμο των λαϊκών αγορών στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και Πιερίας, λόγω του covid.

Οι συνδικαλιστές κατέθεσαν τις αντιρρήσεις και την έντονη διαφωνία τους για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών. Επανέλαβαν, ότι πρόκειται για μία άδικη απόφαση, που πλήττει όχι μόνο τους πωλητές των λαϊκών αγορών αλλά και το καταναλωτικό κοινό.

Από την κ. Πατουλίδου ζήτησαν να μεταφέρει προς την κεντρική εξουσία τα αιτήματα τους. Δηλαδή:

Να επαναλειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές είτε κανονικά, είτε με το μέτρο του 50% δηλαδή να τοποθετούνται οι μισοί από τους προβλεπόμενους πάγκους.

Να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους.

Να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για το πως θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές κατά την περίοδο του covid, ώστε να αποφεύγονται άδικες και αποσπασματικές πρωτοβουλίες.

Σημειώνεται, ότι το κλιμάκιο των συνδικαλιστών, αποτελούσαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής με τους προέδρους των σωματείων της κεντρικής Μακεδονίας δηλαδή τον κ. Γρίβα από το Κιλκίς, κ. Βουλγαρόγλου από την Πιερία, κ. Μποζίνη από την Πέλλα και κ. Τζίτζη από την Ημαθία.

Κοινοποίηση