Συνεχίζεται το «θρίλερ» με τη διαχείριση του κυλικείου του Νοσοκομείου Σερρών- Εκδικάστηκε η προσφυγή του Κ. Παπαθεοδώρου (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Συνεχίζεται το «θρίλερ» με το θέμα της διαχείρισης του κυλικείου που βρίσκεται στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Για περισσότερους από οκτώ μήνες το κυλικείο είναι κλειστό, εξαιτίας της διαμάχης που υπάρχει μεταξύ της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του κ. Παπαθεοδώρου, με τον τελευταίο να έχει δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σήμερα εκδικάστηκε η προσφυγή του κ. Παπαθεοδώρου, στο δικαστικό μέγαρο Σερρών, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε ένα μήνα περίπου.

Ο συνήγορος της οικογένειας Παπαθεοδώρου, Κώστας Παρίσσης, τόνισε ότι υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία, διότι η υπόθεση έχει λυθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει τελειώσει και θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί το κυλικείο ο κ. Παπαθεοδώρου, τον οποίο- όπως είπε- κακώς ταλαιπωρούν.

«Δεν θα έπρεπε να έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Είναι μία ταλαιπωρία χωρίς λόγο. Υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που τον δικαιώνει, η οποία τι λέει για να το πούμε απλά. Όταν του έδωσαν μία άδεια για εκμετάλλευση του κυλικείου το 2009, ορίσθηκε ότι θα πάει σε έναν συγκεκριμένο χώρο που δεν ήταν κατάλληλος. Κρίθηκε από το δικαστήριο ότι αυτό δεν συνιστούσε αποκατάσταση κι ότι αποκατάσταση του δικαιώματός του ως ανάπηρος πολέμου, θα ήταν να του δώσουν το κυλικείο του νέου νοσοκομείου,» επεσήμανε ο κ. Παρίσσης, ο οποίος πρόσθεσε πως το 2010 έγινε διαγωνισμός, τον οποίο και ακύρωσε ο κ. Παπαθεοδώρου στο διοικητικό Εφετείο και στη συνέχεια επικύρωσε την απόφαση το ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει ότι το κυλικείο δεν μπορεί να δοθεί σε κανέναν άλλον εκτός του κ. Παπαθεοδώρου, όσο δεν ικανοποιείται το δικαίωμά του, το οποίο προηγείται- και το λέει ρητά η απόφαση- του περιουσιακού δικαιώματος του νοσοκομείου.

Πρώτα, δηλαδή, πρέπει να αποκατασταθεί ο ανάπηρος και μετά το νοσοκομείο να δει τι θα κάνει με την περιουσία του.

«Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο ετοιμάζεται να προκηρύξει νέο διαγωνισμό, ο κ. Παπαθεοδώρου εξακολουθεί να μην έχει ικανοποιηθεί, όπως ακριβώς δικαιώθηκε με έναν δεκαετή αγώνα. Δηλαδή ξεκινάμε από την αρχή χωρίς λόγο. Αυτό που η πατρίδα του έδωσε ως μικρό αντάλλαγμα για τη θυσία που έκανε ως πολεμιστής στην Κύπρο, έχει ήδη απαξιωθεί,» υπογράμμισε ο κ. Παρίσσης, ο οποίος δήλωσε πως το Νοέμβριο του 2019 το νοσοκομείο εξέδωσε μία απόφαση, η οποία είχε δύο σκέλη.

Με το πρώτο σκέλος καλούσε τη μισθώτρια τότε, μία εταιρεία, να φύγει και αυτό παραμένει.
Κατά το άλλο σκέλος καλούσε τον κ. Παπαθεοδώρου να προσκομίσει τα έγγραφά του για να του δοθεί το κυλικείο.

«Αυτό το σκέλος το ανακάλεσε το νοσοκομείο στις 30 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να ξεκινάμε από την αρχή τον δικαστικό αγώνα. Ελπίζω ότι θα τελειώσουμε εδώ, ότι θα πρυτανεύσει η λογική, ότι διοικητικά θα λυθεί με έναν τρόπο που θα είναι ο κατάλληλος,» υποστήριξε τέλος ο κ. Κώστας Παρίσσης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •