Ομελέτα φούρνου- Πώς να την ετοιμάσετε


Θέλαμε κάτι διαφορετικό, το δοκιμάσαμε, ξετρελαθήκαμε και σας την παρουσιάζουμε.

Μία μοναδική συνταγή, για να ετοιμάσετε ομελέτα φούρνου.

Υλικά

10 αυγά

6-7 μέτριες πατάτες

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 συσκευασία μανιτάρια

300 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά

200 ml φρέσκο γάλα

Φέτα τριμμένη

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

Λάδι

Βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, τον πάτο και τα τοιχώματα και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, για να μην κολλήσει η ομελέτα.

Ρίχνουμε φρυγανιά και στα τοιχώματα του πυρέξ, ενώ στον πάτο ρίχνουμε τόση ώστε να σχηματιστεί μία στρώση.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα τσιγαρισμένα λαχανικά και μανιτάρια και την τριμμένη φέτα.

Σε ένα βαθύ πιάτο σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το baking powder, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά είτε με σύρμα, είτε με ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε τα αυγά στο πυρέξ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 200 βαθμούς, φούρνο, για 45 λεπτά περίπου.

Κοινοποίηση