Κ. Μπούμπας για προσλήψεις: «Τεράστιες αδικίες εις βάρος των πολυτέκνων»


Για τεράστιες αδικίες εις βάρος των πολυτέκνων, στη διαδικασία πρόσληψης μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων, κάνει λόγο ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας, καταθέτοντας μάλιστα σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Μπούμπα έχει ως εξής:
«Κύριοι , κύριοι Υπουργοί ,
Όπως έχουμε πληροφορηθεί από πολλούς πολύτεκνους, στην πρόσφατη προκήρυξη ΑΣΕΠ ‘4Κ/2020’ υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα, που έχει να κάνει με την πολυτεκνική ιδιότητα. Με την προαναφερόμενη προκήρυξη προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις Δημοσίου Δικαίου και οι υποψήφιοι πολύτεκνοι γονείς δύνανται να πριμοδοτηθούν με 600 μονάδες μορίων και άνω, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι, όλα τους τα τέκνα είναι ανήλικα.
Υπό τις ανωτέρω συνθήκες, όμως, δεν έχουν την ευχέρεια οι πολύτεκνοι γονείς με ενήλικα τέκνα να επωφεληθούν από μέτρα ειδικής μέριμνας υπέρ τους, όπως είναι το προαναφερόμενο και όπως κατοχυρώνεται ως σχετική δυνατότητα στο Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει την υποχρέωση της Πολιτείας να προβαίνει στη λήψη σχετικών μέτρων υπέρ τους χωρίς την παραμικρή αναφορά σε ηλικιακό όριο των παιδιών τους, ενόσω οι τελευταίοι κατέχουν στο ακέραιο την πολυτεκνική ιδιότητα.
Η άδικη ως άνω μεταχείριση προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετείται, με τον πλάγιο αποκλεισμό των πολυτέκνων από τα ευεργετήματα που προβλέπει η Συνταγματική νομοθεσία υπέρ τους, την ώρα που θα έπρεπε η στήριξή τους να είναι πυλώνας της κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα, δεδομένης και της αρνητικής έξαρσης του δημογραφικού προβλήματος.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Προτίθεσθε να προβείτε σε απόσυρση της ανωτέρω παράνομα αναφερόμενης προϋπόθεσης περί ύπαρξης ανήλικων τέκνων στην προκήρυξη ΑΣΕΠ ‘4Κ/2020’, επανεκδίδοντας την εν λόγω προκήρυξη, έτσι ώστε να μπορούν να τύχουν της επιπλέον μοριοδότησης χιλιάδες πολύτεκνοι, που δικαιούνται ανάλογα μέτρα ειδικής μέριμνας υπέρ τους από την Πολιτεία;».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •