Στις Σέρρες ο Χρ. Βασιλόπουλος και η “ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ”

Γυρίσματα στις Σέρρες πραγματοποίησε τα προηγούμενα 24ωρα η εκπομπή “Η ΜΑΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ”. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής Χρήστος Βασιλόπουλος μαζί μες τους συνεργάτες του βρέθηκαν στις Σέρρες για τις ανάγκες της εκπομπής, η οποία θα προβληθεί τον επόμενο μήνα στο COSMOTE HISTORY HD.

Όπως ανέφερε ο κύριος Βασιλόπουλος η εκπομπή θα προβάλει την αθέατη πλευρά του άγνωστου στρατιώτη στις μεγάλες μάχες του έπους του 40. “Ήρθαμε στις Σέρρες για να καταγράψουμε μαρτυρίες συγγενών στρατιωτών που πολέμησαν στο μέτωπο, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει και ένα ωραίο προσωπικό αρχείο των αγωνιστών, τοπικούς ιστοριογράφους, μελετητές όπου μέσα από αρχεία και μελέτη των σχετικών θεμάτων αναδεικνύουν την αθέατη πλευρά αυτή του πολέμου που είναι ο άγνωστος στρατιώτης, ο οποίος αποκτά ονοματεπώνυμο όταν τον εντοπίζεις και βλέπεις τι έκανε στο μέτωπο”.

“Είναι μια ιστορία πατριωτικού περιεχομένου. Είναι μια ηχηρή απάντηση στον φασισμό του Μουσωλήνη, ο οποίος πρέπει να πούμε, ότι μέσα απ αυτήν την εκπομπή αναδεικνύεται το μίσος που είχε στον άνθρωπο όχι μόνο εναντίον στον Έλληνα αλλά και εναντίον του Ιταλού στρατιώτη, τον οποίο τον έστελνε κατά δεκάδες, εκατοντάδες σα πρόβατο στη σφαγή πάνω στα πυροβόλα και στις ξιφολόγχες των Ελλήνων. Ήταν μία άνιση μάχη μια αναλογία 1/3 φυσικά υπέρ των Ιταλών όπου σ αυτή τη μάχη Έλληνες ανέτρεψαν κάθε στρατιωτικό δεδομένο γιατί όπως αποδεικνύεται από την εκπομπή μπορεί να μην είχαν τα μέσα τα πολεμικά αλλά είχαν δύναμη ψυχής που υπερέβη τα πυροβόλα και τα τάνκ των Ιταλών, τα οποία έφτασαν σε ένα ύψωμα στο οποίο δεν υπήρχε μονοπάτι και το οποίο σήμερα είναι κατά πέντε μέτρα κοντύτερο από τους σφοδρούς πυροβολισμούς-βομβαρδισμούς εκείνης της εποχής” καταλήγει ο κύριος Βασιλόπουλος.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •