Κ. Μπούμπας: «Να δοθούν κίνητρα στους ακρίτες πολίτες για να παραμείνουν στην Ελληνική ύπαιθρο»


Την ουσιαστική στήριξη των κατοίκων της επαρχίας και ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών, ζητά ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Μπούμπα έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Επί σειρά ετών, ο πρωτογενής τομέας ήταν η κύρια πηγή εισοδήματος στην περιοχή των ακριτικών χωριών του Νομού Σερρών και ιδιαιτέρως, στον Δήμο Σιντικής. Όμως, με την βιομηχανική επανάσταση, την απελευθέρωση των μηχανών και την έκρηξη της τεχνολογίας εγκαινιάστηκε μια νέα εποχή, που ενίοτε, συνθλίβει τον αγρότη. Οι αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις οδήγησαν σε εξαθλίωση των ανθρώπων που ζουν στις συγκεκριμένες περιοχές.
Προσφάτως, δε, με την κρίση του κορωνοϊού, η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπουμε ότι έστρεψε το βλέμμα της στους αγρότες, στους γεωργούς και στους αλιείς, ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων προς ανακούφιση του πρωτογενή τομέα.
Τα μέτρα αφορούσαν οικονομικές ελαφρύνσεις από τη μειωμένη εξαγωγή προϊόντων μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, παραμένει το ζήτημα, σχετικά με το τι θα συμβεί, όσον αφορά, στην απώλεια της προσβασιμότητας των αγροτοπαραγωγών, στο εποχικό εργατικό δυναμικό, στις μικρές παραγωγές και στα αδιάθετα προϊόντα. Ενδεχόμενη αναποτελεσματικότητα των όποιων μέτρων ληφθούν σχετικά, θα οδηγήσει νομοτελειακά τους ακρίτες αγρότες στη φτώχεια.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Προτίθεσθε να μεριμνήσετε, ώστε να δοθούν κίνητρα στους ακρίτες συμπολίτες μας για να μείνουν στην Ελληνική ύπαιθρο, και κυρίως, προτίθεσθε να δώσετε δυνατότητα και προοπτική κινήτρων στους νέους των επαρχιακών ακριτικών περιοχών να εμπλακούν σε νέες μορφές εκμετάλλευσης αγροτικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα, μη εγκαταλείποντας τις πατρογονικές τους εστίες;».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •