Σωματείο Συμβασιούχων Νοσοκομείου Σερρών: «Οι συμβασιούχοι δεν είμαστε εγκληματίες για να αντιμετωπιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο»


Το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας συμβασιούχων σε δημόσια νοσοκομεία.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να τραυματιστεί ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες και η κυβέρνηση συνέβαλλε στη ‘σπορά’ των ανέμων, με την απόφασή της να μην δώσει ουσιαστική και οριστική λύση στο μείζον θέμα των συμβασιούχων στα νοσοκομεία. Οι εικόνες που αντικρίσαμε σήμερα μας γέμισαν θλίψη και οργή. Οι εικόνες με τα ΜΑΤ να απωθούν και να επιτίθενται σε ανθρώπους που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία, δεν ανήκουν σε ευνομούμενες κοινωνίες και χώρες. Οι συμβασιούχοι δεν είμαστε εγκληματίες για να αντιμετωπιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων και δηλώνουμε χωρίς περιστροφές ότι τέτοιου είδους αντιμετώπιση από την κυβέρνηση όχι μόνο δεν μας αποθαρρύνει, αλλά αντίθετα μας ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο,» δήλωσαν τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Κοινοποίηση