20.000€ δίνει η ΔΕΥΑ Σερρών σε δικηγόρο για να «στήσει στον τοίχο» εργαζόμενους- Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση


Τη στιγμή που η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Σερρών καλεί ορισμένους εργαζόμενους να επιστρέψουν χρήματα, που σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσά είναι εξωφρενικά, η Διοίκηση δεν φαίνεται να έχει κανένα… πρόβλημα να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 20.000€ για να δώσει σε δικηγόρο, προκειμένου να στραφεί εναντίον των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στο δικαστήριο για τις περικοπές που υπέστησαν οι μισθοί τους, στα χρόνια των μνημονίων. Η απόφαση του Εφετείου αρχικά δικαίωνε πρωτόδικα τους εργαζόμενους και θα έπρεπε να επιστραφούν χρήματα από τη ΔΕΥΑΣ, σ’ αυτούς που δέχθηκαν περικοπές. Η ΔΕΥΑ κινήθηκε εναντίον της απόφασης που είχε πάρει το Εφετείο της Θεσσαλονίκης με το σκεπτικό ότι κακώς είχαν δοθεί χρήματα σε κάποιους εργαζόμενους.

Το θέμα της αμοιβής του δικηγόρου τέθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ, με την αντιπολίτευση να εκφράζει τις ενστάσεις της για το ύψος του ποσού και τελικά να το καταψηφίζει.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος υπογράμμισε πως το Δ.Σ. προκειμένου να τηρήσει πλήρως τη νομιμότητα στις όποιες αποφάσεις του επί της αντιδικίας με τους εργαζόμενους, μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια, συμβουλευόμενο τις απόψεις ενός από τους πιο έγκριτους νομικού στην Ελλάδα επί εργατικού δικαίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το κόστος είναι ανάλογο της δυσχέρειας των νομικών ζητημάτων και του χρηματικού ύψους των εκατέρωθεν απαιτήσεων Επιχείρησης και εργαζομένων.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σάκης Γάτσιος, ο οποίος ανέφερε ότι ναι μεν είχε ληφθεί σχετική απόφαση, ναι μεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει σε ζητήματα όπως αυτό να υπάρχουν τεκμηριωμένες απόψεις, όμως διαφωνεί με το ύψος της αμοιβής και γι’ αυτό το λόγο δεν το ψηφίζει.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν οι κυρίες Δέσποινα Ιλανίδου και Παναγιώτα Καλώτα, καθώς και ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, οι οποίοι καταψήφισαν, επίσης, το θέμα.

Ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο, ζήτησε από το σύνολο των μελών να τοποθετηθεί θετικά, γιατί το θέμα είναι σοβαρό και ανέφερε ότι καλό είναι να υπάρχει ομοφωνία σε τέτοιου είδους θέμα.

Κατά την ψηφοφορία, υπέρ της πρότασης του Προέδρου ψήφισαν οι κ.κ. Γερμανός Καμελίδης, Δημήτρης Μερετούδης, Γιώργος Ματθαίου, Σωτηρία Πάνου, Άγγελος Βάκαλος, Σταύρος Αγγελάκης και Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος (ως Πρόεδρος).

Κατά ψήφισαν οι κ.κ. Σάκης Γάτσιος, Δέσποινα Ιλανίδου, Παναγιώτα Καλώτα και Γιώργος Παπαδόπουλος.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24.gr, υπάρχει κι άλλη υπόθεση σε εξέλιξη με επιστροφές αναδρομικών, καθώς στη ΔΕΥΑΣ υπάρχει εργαζόμενος που θα πρέπει να επιστρέψει στην υπηρεσία το ποσό των 34.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να επιστρέψουν από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Βέβαια, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τη στιγμή που εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν στην επιχείρηση υπέρογκα ποσά, διευθυντικά στελέχη με διόλου ευκαταφρόνητους μισθούς, θα λάβουν ως αναδρομικά, δεκάδες χιλιάδες ευρώ, γεγονός που- όχι αδικαιολόγητα- έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •