Κατά πλειοψηφία “πέρασε” η μετονομασία του στρατοπέδου Παπαλουκά σε Πολιτιστικό Πάρκο Δ.Σερρών – Κωνσταντίνος Καραμανλής

Κατά πλειοψηφία “πέρασε” η μετονομασία του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά σε «Πολιτιστικό Πάρκο Δ.Σερρών – Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης. Η πρόταση της δημοτικής αρχής βρήκε θετικούς τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων ΣΕΡΡΑΣ και Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων.

Αρνητική ψήφο στην πρότασης Χρυσάφη έδωσαν οι επικεφαλής της Δύναμης Σερραίων Αριάδνη Παπαφωτίου, Διάβασης Πεζών Αντώνης Γεωργούλας, Λαϊκής Συσπείρωσης Παύλος Φαρμάκης και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Φένια Χαραλαμπίδου.

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ανέφερε: “Πρόταση της δημοτικής αρχής είναι να ονομαστεί το πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά σε Πολιτιστικό Πάρκο Δ.Σερρών – Κωνσταντίνος Καραμανλής και λέμε Κωνσταντίνος Καραμανλής για ένα μεγάλο έργο γιατί πιστεύουμε ότι μέχρι τώρα η τιμή που δόθηκε στον Εθνάρχη δεν είναι η πρέπουσα”

“Λέμε ναι μετά απ’ αυτήν την διευκρίνιση, το κρίμα στο λαιμό σας εντός εισαγωγικών, να το πω έτσι λαϊκά, για την επιλογή της τιμής στις Σέρρες στον συγκεκριμένο χώρο” σημείωσε στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της παράταξης ΣΕΡΡΑΣ Στέφανος Φωτιάδης.

Η επικεφαλής της Δύναμης Σερραίων Αριάδνη Παπαφωτίου εξέφρασε την αντίθεσή της στην μετονομασία του στρατοπέδου λέγοντας ότι “δεν βαφτίζουμε ένα παιδί πριν γεννηθεί” ενώ τόνισε και για ποιους λόγους καταψηφίζει την πρόταση αυτή. “Δεν θα μιλήσω ξανά για ιδιοτελείς σκοπιμότητες που αποσκοπούν σε φιλική προσέγγιση μιας ισχυρής πολιτικής οικογένειας, η οποία μπορεί να ρυθμίζει εκλογές. Δεν θα μιλήσω και για άλλα πράγματα που τα έχω πει ανειλημμένα. Εμείς θα παραμείνουμε συνεπείς στην θέση, την οποία εκφράσαμε διότι πιστεύουμε ότι αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση”

Για αλόγιστες και βιαστικές αποφάσεις έκανε λόγο, ο επικεφαλής της Διάβασης Πεζών Αντώνης Γεωργούλας, ο οποίος διερωτήθηκε “τελικά κάποιοι θέλουν να γλείφουν και διαγωνίζονται ποιος θα γλείψει περισσότερο, ποιος θα είναι περισσότερο αρεστός;”  και συνέχισε: “Ας πούμε την πόλη Καραμανλούπολη. Ας τελειώνει κάποια στιγμή αυτή η ιστορία”.

Από την πλευρά του, και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Παύλος Φαρμάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόταση της δημοτικής αρχής και αντιπρότεινε λέγοντας ότι το στρατόπεδο Παπαπλουκά να ονομαστεί σε “Χρήστος Κοσμίδης” επιχειρηματολογώντας την τοποθέτηση του.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •