Καταγγελία στο Infonews24: «Δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να επιστρέψει στο σπίτι 83χρονο κατάκοιτο που χρειάζεται και οξυγόνο» (Βίντεο)

«Δεν υπάρχουν ασθενοφόρα εξαιτίας της απεργίας στο ΕΚΑΒ, εδώ και δύο μήνες» δήλωσαν γιατροί στον κ. Αχιλλέα Τσαλή

Στη… λύση του ιδιωτικού ασθενοφόρου με το ανάλογο κόμιστρο είναι αναγκασμένοι να στραφούν ασθενείς

Το θέμα της διακομιδής των ασθενών στο σπίτι, έχει αποτελέσει κατά καιρούς «πεδίο αντιπαράθεσης», με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ να κάνουν λόγο για «πάρτι εκμετάλλευσης ασθενών», καθώς ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα- σε πολλές περιπτώσεις- ποσά, προκειμένου να μεταφερθούν στο σπίτι τους με ιδιωτικό ασθενοφόρο.

Μία τέτοια περίπτωση κατήγγειλε στο Infonews24 ο κ. Αχιλλέας Τσαλής από τη Ροδόπολη Σερρών.
Τις προηγούμενες ημέρες, ο 83χρονος πατέρας του έπρεπε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπως και έγινε με ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Ροδόπολης.

Ωστόσο, για την επιστροφή στο σπίτι δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και με τον 83χρονο να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, πάρκινσον και αλτσχάιμερ, ενώ χρειάζεται και υποστήριξη οξυγόνου, η μετακίνησή του με συμβατικό ΙΧ είναι από αδύνατη έως απαγορευτική.

Έτσι, λοιπόν, η οικογένεια αναγκάστηκε να στραφεί στη λύση του ιδιωτικού ασθενοφόρου.

Ο κ. Αχιλλέας Τσαλής βρήκε αρχικά ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο που θα ερχόταν από Θεσσαλονίκη, αλλά το κόστος ήταν 230 ευρώ και τελικά βρήκε ένα από τις Σέρρες, με το κόστος της μεταφοράς να φτάνει τα 90 ευρώ.

«Ο πατέρας μου είναι 83 ετών, κατάκοιτος με πάρκινσον, με αλτσχάιμερ και χρειάζεται οξυγόνο. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να τον επιστρέψεις στο σπίτι, γιατί το ΕΚΑΒ εδώ και δύο μήνες κάνει απεργία, όπως μου είπε ο γιατρός. Είναι κλινήρης και δεν μπορεί να μπει σε αυτοκίνητο. Είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω 90 ευρώ για να τον πάει στο σπίτι του; Κύριε Κικίλια κοιμάστε ήσυχα το βράδυ;» δήλωσε αγανακτισμένος στο Infonews24 ο κ. Αχιλλέας Τσαλής, ο οποίος πρόσθεσε:
«Άνθρωποι σαν τον πατέρα μου πάλεψαν μια ζωή, ήταν συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Αυτό που γίνεται είναι ντροπή. Δεν τους ενδιαφέρει ο λαός κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά».

«Δηλαδή, αν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει ιδιωτικό ασθενοφόρο, τι θα γίνει; Θα τον αφήσουν στο έλεος του Θεού;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσαλής.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •