Λ. Αβραμάκης: «Το έργο της ΟΡΙΖΩΝ ΑΤΕ στις Σέρρες δείχνει το δρόμο για το αύριο»


Το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το Άγκιστρο Σερρών για την παρουσίαση του έργου της πρωτοποριακής σερραϊκής εταιρείας ΟΡΙΖΩΝ ΑΤΕ και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) με τον διακριτικό τίτλο «REMOTE», που έγκειται στην δημιουργία και λειτουργία πιλοτικής μονάδας παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας πράσινου υδρογόνου.

Το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα, μοναδικό στην ελληνική επικράτεια, φιλοδοξεί να ανοίξει τον δρόμο σε μια εναλλακτική και πράσινη μορφή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων, την ηλεκτροδότηση κτιρίων ακόμη και ολόκληρων κοινοτήτων.
Επιπλέον, έγινε και μια παρουσίαση της μονάδας επεξεργασίας αρωματικών φυτών που βρίσκεται εντός του ενεργειακού αυτού πάρκου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής ο Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:
«Είμαστε όλοι πραγματικά εντυπωσιασμένοι από την παρουσίαση που παρακολουθήσαμε και από τις προοπτικές που ανοίγει μία τέτοια τεχνογνωσία για την ελληνική, αλλά και διεθνή ενεργειακή πραγματικότητα. Η ξενάγηση που μας έγινε στις εγκαταστάσεις αυτού του ενεργειακού πάρκου ήταν αναμφίβολα μια βόλτα στο μέλλον. Το υδρογόνο μπορεί σε λίγα χρόνια να υποκαταστήσει τα παραδοσιακά καύσιμα, καθιερώνοντας μια πράσινη εναλλακτική για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι πολύ σημαντικό πως αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα στις Σέρρες, στην περιφέρεια του Νομού μας. Είναι πολύ σημαντικό πως αυτό το project υλοποιείται στον Νομό Σερρών, ένα Νομό που τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνει πανελλαδικά τις τελευταίες θέσεις στην ανάπτυξη και τις πρώτες στην ανεργία. Το project της ΟΡΙΖΩΝ ΑΤΕ αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης του νομού, με όρους δίκαιης και πράσινης ανάπτυξης. Η αναπτυξιακή πολιτική κάθε κυβέρνησης δεν μπορεί παρά να παρέχει αμέριστη στήριξη σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Κλείνοντας, λοιπόν, θα ήθελα να συγχαρώ για όλα αυτά την οικογένεια Χατζηγαβριήλ και τους ανθρώπους της εταιρείας ΟΡΙΖΩΝ ΑΤΕ, καθώς και το Ε.Κ.Ε.Τ.Α., εταίρο στο έργο Remote. Μας δείχνει το δρόμο για το αύριο και οφείλουμε με κάθε τρόπο να το στηρίξουμε».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •