Ε.Ν.Ι.Ν.Σ: Δύο μήνες ήμασταν με γάντια βαφής μαλλιών στο Νοσοκομείο

“Δύο μήνες λειτουργούσε το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών με γάντια βαφής μαλλιών”. Αυτήν την απίστευτη καταγγελία έκανε μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Σερρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης.

“Με τέτοια γάντια είμασταν, αυτά τα λεπτά” διευκρινίζει ο κύριος Παπαμιχαλής λέγοντας ότι “σε ερώτηση που είχαμε κάνει μας απαντούσαν ότι υπάρχει συνολικά πρόβλημα με τα γάντια λάτεξ. Δεν το αμφισβητώ το θέμα αυτό. Μπορεί να υπήρχε συνολικό πρόβλημα” αναφέρει, ο πρόεδρος της Ε.Ν.Ι.Ν.Σ.

Για το θέμα της έλλειψης των γαντιών να θυμίσουμε ότι ο διοικητής το Νοσοκομείου Νίκος Φαρμάκης είχε σημειώσει τα εξής: “το Νοσοκομείο έχει επάρκεια τόσο σε γάντια (η προμήθεια γίνεται σε όλες τις διαστάσεις small, medium, large) όσο και στο υπόλοιπο υγειονομικό υλικό και ειδικότερα στα υλικά που αποτελούν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ). Όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας έτσι και στην πορεία, το προσωπικό του Νοσοκομείου δεν θα μείνει εκτεθειμένο χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας”.

Σήμερα στην ουσία ο κύριος Παπαμιχάλης διαψεύδει την πρόσφατη απάντηση του διοικητή λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να βγαίνει η διοίκηση του νοσοκομείου και να αμφισβητεί το πρόβλημα που υπήρχε. “Μην βγαίνει η διοίκηση να αμφισβητήσει το πρόβλημα, το οποίο υπήρχε. Θα έπρεπε να είχε βγει δημόσια η διοίκηση ότι υπήρχε πρόβλημα με την προμήθεια γιατί συνολικά υπήρχε το πρόβλημα και όχι ότι όλα πάνε καλά. Όταν χρειαζόταν να έχουμε γάντια που θέλαμε να προστατεύουμε καλύτερα βάζαμε αποστειρωμένα γάντια” τονίζει ο κύριος Παπαμιχάλης.

Κοινοποίηση