Αναβολή πήρε η υπόθεση της καταγγελίας για ομαδικό βιασμό στη Χαλκηδόνα που εκδικαζόταν στις Σέρρες

Αναβολή πήρε για μια ακόμη φορά η υπόθεση της καταγγελίας για ομαδικό βιασμό 22χρονης στη Χαλκηδόνα που εκδικαζόταν σήμερα στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Σερρών. Η υπόθεση θα εκδικαστεί και πάλι στις 29 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2018 συνελήφθησαν τρεις νεαροί στην περιοχή της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, μετά την καταγγελία της νεαρής πως τη βίασαν στις τουαλέτες ενός νυχτερινού μαγαζιού.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Σερρών βρέθηκαν αλληλέγγυοι προκειμένου να συμπαρασταθούν στην  24χρονη πλέον κοπέλα. Την ιδιότητα της αλληλέγγυας γυναίκας, η κυρία Θένια Χαραλαμπίδου μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών και στην εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» της ΕΡΤ Σερρών σε όλους τους τόνους καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τα όσα έγιναν στην 24χρονη τονίζοντας ότι η κοινωνία δεν θα πρέπει να δείξει καμία ανοχή σ’ όλες αυτές τις ενέργειες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

“Η έμφυλη βία δυστυχώς είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που βιώνουμε στην κοινωνία μας, ίσως η πιο ακραία μορφή είναι ο βιασμός όπως είναι και η γυναικοκτονίες άλλωστε. Πρέπει να αναδεικνύονται τέτοια θέματα γιατί δυστυχώς μπαίνουν κάτω από τα χαλάκι, πολύ λίγες είναι οι περιπτώσεις των βιασμών γυναικών που καταλήγουν να καταγγείλουν το γεγονός και να φτάσουν τελικά στα δικαστήρια όπου εκεί είναι αντιμέτωπες με το ανδροκρατούμενο στερεότυπο της κοινωνίας μας που δυστυχώς δικάζεται ξανά μέσα στη δίκη και το θύμα του βιασμού στοχοποιείται για το τι φόρεσε, πως ήπιες, πως μίλησε. Θέλει πάρα πολύ θάρρος κουράγιο, συμπαράσταση και αλληλεγγύη απ’ όλους εμάς έτσι ώστε να μπορέσουν αυτά τα άτομα να καταγγείλουν να σταθούν σε μια τέτοια διαδικασία και βέβαια εμείς ως κοινωνία να δείξουμε το στίγμα μας ότι δεν θα έχουμε καμία ανοχή σ όλες αυτές τις ενέργειες, τις οποίες βέβαια και καταδικάζουμε”

 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •