Αβραμάκης: Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Σερρών σε οχήματα και προσωπικό

Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στις Σέρρες για να συναντηθεί με τον υπεύθυνο του τομέα ΕΚΑΒ Σερρών, Θωμά Κράσσιο, καθώς και εργαζόμενους (διασώστες) του Κέντρου, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα μία από τις βασικές υπηρεσίες που βρίσκεται στον πυρήνα της άμυνας απέναντι στην εξελισσόμενη πανδημία, αλλά και γενικότερα μία από τις σημαντικότερες δομές του ΕΣΥ, αφού καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά έκτακτων και κρίσιμων περιστατικών, σώζοντας πολλές φορές τις ζωές ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο.

Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν ως κυριότερο πρόβλημα του τομέα ΕΚΑΒ Σερρών την έλλειψη σε ασθενοφόρα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς υπάρχουν συνολικά 6 λειτουργικά οχήματα, τα οποία είναι κατανεμημένα στο σύνολο του μεγαλύτερου σε έκταση Νομού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σήμερα στους 67, αποτελούμενο από 59 διασώστες και 8 οδηγούς από τα Κέντρα Υγείας. Τόσο ο στόλος των οχημάτων, όσο και οι εργαζόμενοι, είναι δεδομένο πως δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Νομού μας. Ενδεικτικά, μας αναφέρθηκε πως ίδιο αριθμό ασθενοφόρων έχουν οι Νομοί Δράμας και Καβάλας, οι οποίοι έχουν σημαντικά μικρότερη έκταση αλλά και πληθυσμό σε σχέση με το Νομό Σερρών.

Ως ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα τόνισαν επιπλέον την ανάγκη το Νοσοκομείο Σερρών να αποκτήσει δικούς του οδηγούς, ώστε να αποφεύγεται η απασχόληση τόσο των οδηγών όσο και των οχημάτων που ανήκουν στο ΕΚΑΒ. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι συζήτησαν με τον βουλευτή για την εξέλιξη του αιτήματός τους να περιληφθεί η κατηγορία τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και για την παγιοποίηση του επιδόματος στολής, αιτήματα τα οποία εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποστήριξε.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης ο Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα άλλη μια σημαντική δομή του Ε.Σ.Υ., τον τομέα ΕΚΑΒ Σερρών,. Η επίσκεψη αυτή έλαβε χώρα σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, αφού ήδη μαίνεται και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο το δεύτερο κύμα πανδημίας, ενώ βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν το χειμώνα και την αναμενόμενη έξαρση διαφόρων ιώσεων. Διαπίστωσα, όμως, για μία ακόμη φορά την ολιγωρία της Κυβέρνησης στο ζήτημα της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αφού το ΕΚΑΒ Σερρών βρίσκεται σε οριακή λειτουργία αδυνατώντας να αντιμετωπίσει αρκετά συχνά τα έκτακτα περιστατικά που εμφανίζονται στο Νομό και χρήζουν διαμετακομιδής. Τα 6 ασθενοφόρα της δομής αυτής ασφαλώς δεν αρκούν. Χρειάζεται άμεσα η ενίσχυση του στόλου με επιπλέον οχήματα και προσωπικό, ώστε το ΕΚΑΒ να είναι λειτουργικό και έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτο περιστατικό. Για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αποτελεί σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία βασική προτεραιότητα. Γιατί η υγειονομική απειλή είναι πάλι παρούσα στις ζωές μας και καθίσταται έτσι αναγκαία η θωράκιση της δημόσιας υγείας, ώστε να μπορούν να προστατευθούν και οι μη προνομιούχοι, οι άνθρωποι των μεσαίων και χαμηλών λαϊκών στρωμάτων, όσοι δεν διαθέτουν την οικονομική άνεση να καταφύγουν στην παροχή ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Αυτή είναι εξάλλου η ουσία του κοινωνικού κράτους και για αυτό θα αγωνιζόμαστε διαρκώς.»

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •