Συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Τ.Σ. Σιδηροκάστρου αλλά δεν πήγε ούτε ο εισηγητής- Για απαξίωση του θεσμού κάνουν λόγο σύμβουλοι


«Λάβρα» κατά συναδέλφων τους ήταν τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Νεολαίας Σιδηροκάστρου Αθανασία Αγγελίδου, Γιώργος Θεοδωρίδης και Τάσος Καχπάνης, που κάνουν λόγο για απαξίωση του θεσμού του τοπικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, χθες 7/10/2020 έλαβαν πρόσκληση για έκτακτο τοπικό συμβούλιο, με κυρίως θέμα τη νέα πρόταση από την πλευρά του Δήμου Σιντικής, αναφορικά με την χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς στο Σιδηρόκαστρο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι σύμβουλοι, συμπεριλαμβανομένου και του εισηγητή, δεν πήγαν καν στη συνεδρίαση.

Οι μόνοι που έδωσαν το παρών ήταν οι τρεις προαναφερόμενοι σύμβουλοι που προχώρησαν και στη διαμαρτυρία.

«Παρόλο που υπάρχουν σχετικές αποφάσεις για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς λόγω προγραμματισμένων έργων (κέντρο ανοιχτού εμπορίου) εμείς ήμασταν παρόντες. Δυστυχώς όμως δεν παρευρέθη κανείς από την πλευρά του Δήμου, καθώς δήλωσε απών και ο αρμόδιος εισηγητής.
Τέλος ούτε τα υπόλοιπα μέλη του τοπικού συμβουλίου παρευρέθηκαν.
Με άδειες καρέκλες και αδιαφορία υποβαθμίζεται ο θεσμός του τοπικού συμβουλίου με στόχο την πλήρη απαξίωση του. Όταν δεν μπορούμε να συναντηθούμε για να δώσουμε λύσεις στην καθημερινότητα μας, ας θεωρήσουμε δεδομένο όλοι πως η φράση ‘ανάπτυξη του τόπου’ θεωρείται σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας,» τόνισαν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Κίνησης Νεολαίας Σιδηροκάστρου.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •