Μ. Σχοινάς για την επίσκεψη στον Τύμβο Καστά: «Είμαι συγκινημένος γνήσια και ως Έλληνας και ως Μακεδόνας» (Βίντεο)

Τη συγκίνησή του για τα όσα αντίκρισε, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά την επίσκεψή του στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, σήμερα το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους κι ο ίδιος μαζί με εκατομμύρια Έλληνες το καλοκαίρι του 2014, δεν μπορεί να βγάλει από τη μνήμη του την εντύπωση και τη συγκίνηση που προκάλεσε η ανασκαφή στην Αμφίπολη, ενώ επεσήμανε το γεγονός πως ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανάμεσα στις αρμοδιότητές του έχει και τον πολιτισμό.

«Είπα στην υπουργό, την οποία και ευχαριστώ για την παρουσία της εδώ σήμερα, ότι θέλω οπωσδήποτε επωφελούμενος της παρουσίας μου στη Θεσσαλονίκη για το βραβείο ‘Αυτοκράτειρα Θεοφανώ’, οπωσδήποτε να επισκεφθώ την ανασκαφή. Οι εντυπώσεις είναι βαθιές Είμαι συγκινημένος γνήσια και ως Έλληνας και ως Μακεδόνας και πιστεύω ότι στις νέες χρηματοδοτικές προοπτικές, στο νέο ΕΣΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να στηρίζει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ από τις υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου,» επεσήμανε ο κ. Σχοινάς.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε πως ο κ. Σχοινάς είχε πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μακεδονία, αλλά είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Αμφίπολη.

«Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που είναι σήμερα εδώ, διότι είναι ο καλύτερος πρέσβης που έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι για τις χρηματοδοτήσεις, αλλά για γενικότερα θέματα και ιδιαίτερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του είναι πάντοτε αρωγός στο υπουργείο πολιτισμού, καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε στις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του είναι και ο πολιτισμός,» υποστήριξε η Υπουργός Πολιτισμού, η οποία αναφερόμενη στην εξέλιξη των εργασιών δήλωσε:
«Το πρόγραμμα πηγαίνει πολύ καλά, με την έννοια ότι είμαστε πλέον στο τέλος της ολοκλήρωσης των αναγκαίων μελετών. Σήμερα αναρτήθηκε και η δημοπράτηση της εργολαβίας για τα χωματουργικά, επομένως είμαστε με μία απόκλιση περίπου ένα μήνα, στο χρονοδιάγραμμά μας. Ο ένας μήνας αυτός δικαιολογείται από τις δυσκολίες που δημιούργησε ο κορονοϊός. Οι υπηρεσίες είναι παρούσες, δουλεύουν συστηματικά το μνημείο επομένως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •