Το ID.3 σε μαραθώνιο αντοχής και ευχρηστίας 20.000 χιλιομέτρων

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Το ID.3 είναι κάθε άλλο παρά ένα φουτουριστικό μοντέλο, διεκδικεί ήδη παγκοσμίως τη θέση του στους δρόμους, ως ένα καθημερινό αυτοκίνητο με μεγάλη ευχρηστία. Κάτι τέτοιο καλείται να αποδείξει με μία συνεχή, δίμηνη συμβίωση με το πρωτοποριακό μοντέλο, ο Rainer Zietlow. Η Volkswagen συνεργάζεται συχνά με το διάσημο Γερμανό οδηγό μεγάλων αποστάσεων και αγώνων αντοχής, κάτοχο πολλών παγκόσμιων ρεκόρ. Μάλιστα ήταν αυτός, που είχε οδηγήσει το νέο Touareg– ακόμα καμουφλαρισμένο τότε – από τη Μπρατισλάβα στο Πεκίνο, για την παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου, πριν δύο χρόνια.

Οι αποστολές του Zietlowτον έχουν φέρει σε 130 συνολικά χώρες του πλανήτη, αυτή τη φορά όμως δεν θα αφήσει καν τα σύνορα της πατρίδας του. Με συνοδηγό το DominicBrüner, οδηγούν ήδη το νέο ID.3 Proμε μπαταρία 77 kWh,σε μία μαραθώνια περιοδεία, μήκους περίπου 20.000 χιλιομέτρων και διάρκειας δύο μηνών, σε όλη τη Γερμανία. Η επεναφόρτιση του αυτοκίνητου γίνεται με ηλεκτρική ενέργεια που έχει παραχθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Οι εμπειρίες του πληρώματος, δημοσιεύονται σε καθημερινή βάση στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://www.id3-deutschlandtour.com/ .

Το ταξείδι του ID.3 Proξεκίνησε πριν μερικές μέρες, από το νοτιότερο ξενοδοχείο της Γερμανίας κοντά στο Oberstdorf. Θα ολοκληρωθεί στο βορειότερο χώρο στάθμευσης της Γερμανίας, δυτικά του ListonSylt. Μία από τις ενδιάμεσες στάσεις έχει προγραμματιστεί στο Παιδικό Χωριό SOS στο Bernburg, καθώς ένα μέρος των διαφημιστικών εσόδων της περιοδείας θα δοθεί για το στεγαστικό του έργο.

Το ID.3 θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του και στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες ενώ εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο GoldenHall, στο Μαρούσι. Ήδη είναι διαθέσιμη για παραγγελία η ειδική έκδοση ID.3 1 με πολύ πλούσιο, ιδιαίτερο επίπεδο εξοπλισμού και προτεινόμενη λιανική τιμή που ξεκινά από 39.600 €. Σε αυτήν θα πρέπει να αφαιρεθεί το όφελος από την ενέργεια «Κινούμαι Ηλεκτρικά», που στη συγκεκριμένη περίπτωση ανέρχεται στα 4.790 €.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •