«Όαση» για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου τα Άνω Πορρόια (Βίντεο)

«Βυθισμένα» στο πράσινο, τα Άνω Πορρόια Σερρών, κερδίζουν τον επισκέπτη και του «κλέβουν την καρδιά» με την πρώτη επίσκεψη.

Εκεί, όπου ο κορονοϊός μοιάζει μακρινή… ανάμνηση και το μόνο που σε «προσγειώνει» στην κορονο…πραγματικότητα, είναι το προσωπικό με τις απαραίτητες μάσκες, τα μέτρα μεταξύ των τραπεζιών και φυσικά η… παρουσία αντισηπτικών παντού.

Ωστόσο μόλις αντικρίζεις το καταπράσινο τοπίο, ξεχνάς τα πάντα.

Αυτή την εποχή και όσο ο καιρός το επιτρέπει και κυρίως τα Σαββατοκύριακα, οι επισκέπτες είναι αρκετοί, όπως δηλώνει στο Infonews24, ο επιχειρηματίας της περιοχής Γιώργος Θεοδωρακέλης.

«Σε σχέση με άλλες χρονιές έχει παραπάνω κίνηση και φαίνεται ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει και να ξεσκάσει,» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρακέλης, ο οποίος πρόσθεσε πως ο κορονοϊός επηρέασε πάρα πολύ τον πρώτο καιρό του κλεισίματος, γιατί ήταν και μία εποχή που συνήθως την περιοχή επισκέπτεται αρκετός κόσμος και ειδικά το Πάσχα και την Πρωτομαγιά.

«Ήταν μεγάλο πλήγμα για εμάς την εποχή εκείνη. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι από τότε που ανοίξαμε και μετά ο κόσμος έρχεται όπως και παλιά, χωρίς δυσκολία,» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρακέλης.

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η καλύτερη εποχή για τα Πορρόια είναι ο Αύγουστος και ο κ. Θεοδωρακέλης εξηγεί το λόγο:
«Επειδή τα γύρω χωριά έχουν ανθρώπους που μένουν Αθήνα ή εξωτερικό, οπότε τον Αύγουστο επισκέπτονται την πατρίδα τους και πάντα έρχονται να μας δουν».

Τα Άνω Πορρόια μπορούν να καλύψουν όλες τις γαστρονομικές ανάγκες. Μην χάσετε τη σπεσιαλιτέ που είναι η πέστροφα, αλλά και πιάτα στα οποία «κυριαρχεί» το βουβαλίσιο κρέας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •