Σέρρες: «Σβήνουν τα φώτα» στη 1 τα ξημερώματα από σήμερα στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας (Βίντεο)


Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας και στο νομό Σερρών.

Παρά το γεγονός ότι ο νομός Σερρών βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, όσον αφορά στο επιδημιολογικό φορτίο, ωστόσο προβλέπονται μέτρα πρόληψης, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των καταστημάτων στη 1 τα ξημερώματα.

«Από σήμερα ισχύει το ωράριο. Τα περιοριστικά μέτρα ήρθαν και στις Σέρρες. Δεν το είχαμε ζήσει τις προηγούμενες ημέρες. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση. Ο νόμος είναι πολύ σκληρός και το πρόστιμο είναι 10 χιλιάδες ευρώ, αλλά και 15 μέρες κλείσιμο,» δήλωσε στο Infonews24 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών- Βιοτεχνικών- Εμπορικών Σωματείων νομού Σερρών (ΟΕΒΕΣΣ) Σωτήρης Κοτσαμπάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσαμπά, τα συγκεκριμένα μέτρα αναμένεται να επιφέρουν νέο σημαντικό πλήγμα στις επιχειρήσεις και πολλά μαγαζιά θα δουν τον τζίρο τους να φτάνει στο μηδέν.

(Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν στις περιοχές επιπέδου 1 σε εστίαση και διασκέδαση)

Στο πλαίσιο, αυτό, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ επεσήμανε την ανάγκη να ληφθούν επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων:
«Θα είναι πλήγμα για τις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα κέντρα ψυχαγωγίας δεν θα μπορούν να δουλέψουν, όπως club, μπαρ, ακόμη και καφετέριες. Χρειάζονται μέτρα στήριξης. Ο χειμώνας θα είναι ‘μαύρος’ και δύσκολος, με μηδενικούς τζίρους σε κάποιες επιχειρήσεις».

Όπως τόνισε ο κ. Κοτσαμπάς, πλέον αλλάζει η κουλτούρα της διασκέδασης κι αυτό θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •