Εκδήλωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών για το προσφυγικό

Η επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσ/νίκης και η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο St’ astra με πρωτοβουλία της Θεματικής Προσφυγικού και Αλληλεγγύης ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών στις 12/10/2020, αποτελούν συνέχεια μιας σειράς δράσεων ευαισθητοποίησης των συμπολιτών-ισσών μας και αλληλεγγύης προς κάθε ευάλωτη ομάδα.

Κατά την επίσκεψη στη δομή στο Κλειδί, όπου παραδόθηκαν είδη ρουχισμού και παιχνίδια από την «Άλμπατρος», διαπιστώθηκε σημαντική βελτίωση στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων χάρη στην προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων. Παραμένουν ωστόσο η ακαταλληλότητα του χώρου και ο αυξημένος κίνδυνος πλημμύρας που θα απειλήσει τη ζωή των προσφύγων. Είναι τεράστιες οι ευθύνες την τοπικών και κυβερνητικών παραγόντων που επέλεξαν αυτόν το χώρο αφού προκάλεσαν την απόρριψη άλλων καταλληλότερων.

Στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες η επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου αποτελεί θετική εξέλιξη, που πρέπει να έχει ως συνέχεια την πλήρη ένταξη στην πόλη όσων θελήσουν να παραμείνουν.

Στην εκδήλωση ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των δομών αλληλεγγύης, μετά το χαιρετισμό του βουλευτή Λευτέρη Αβραμάκη παρουσιάστηκαν από τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη τα δεδομένα των προσφυγικών ροών τα τελευταία χρόνια, οι οποίες μόνο για το 2015 πήραν το χαρακτήρα κρίσης.

Τονίστηκε από τη μια μεριά η διαχείριση, σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, που έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη η παράνομη τακτική αποτροπής και η πλήρης αδιαφορία για τη διεκδίκηση μετεγκαταστάσεων της κυβέρνησης ΝΔ. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα και τα πλεονεκτήματα της ένταξης προσφυγικών-μεταναστευτικών πληθυσμών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες με την αναντικατάστατη συμβολή της Παιδείας καθώς και τις αρνητικές συνέπειες της αποτροπής και του αποκλεισμού.

Η Μαρία Τοπαλίδου, ως υπεύθυνη για τη Βόρεια Ελλάδα, παρουσίασε το έργο της «Αλληλεγγύης για Όλους» σε συνεργασία με την «Αλμπατρος», που αφορά σε όλες τις ευάλωτες ομάδες και συνεχίζεται με δικτυώσεις και εθελονική προσφορά σε κάθε πόλη.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών στηρίζουν με όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή τις δράσεις αλληλεγγύης, που θα γίνονται όλο και πιο απαραίτητες όσο η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης θα επιδεινώνει την οικονομική ύφεση και τις συνέπειές της.

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Κοινοποίηση