Στη γραμμή της αφετηρίας η μελέτη για το νέο βιοκλιματικό Κλειστό Κολυμβητήριο Σερρών


Στη γραμμή της αφετηρίας εισέρχεται η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης για το νέο, πρότυπο βιοκλιματικό Κλειστό Κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας. Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της, σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 ενέκρινε την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Αναπροσαρμογή – Επικαιροποίηση – Συμπλήρωση μελέτης Κλειστού Κολυμβητηρίου Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας Δήμου Σερρών», συνολικού προϋπολογισμού 957.000 ευρώ.

Η εκπόνηση της μελέτης αποτελεί αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου του νέου ενεργειακά αυτόνομου, βιοκλιματικού Κλειστού Κολυμβητηρίου, για το οποίο είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 5,58 εκατ.ευρώ μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Σερρών.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή επιδίωξε και διασφάλισε τη χρηματοδότηση της μελέτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τη συνδρομή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανοίγοντας τον δρόμο για ένα αναπτυξιακό έργο πνοής για όλο τον Δήμο Σερρών.

Η δημοπράτηση του έργου του σύγχρονου, ενεργειακά αυτόνομου και βιοκλιματικού Κλειστού Κολυμβητηρίου του Δήμου Σερρών εκτιμάται μέσα στο 2021 και η έναρξη των εργασιών κατασκευής στο τέλος του επόμενου έτους.

Κοινοποίηση