Αυτοψία του Δημάρχου Ηράκλειας στο υποτιθέμενο γηροκομείο στο Λιθότοπο (Βίντεο & φωτογραφίες)

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει το θέμα της λειτουργίας ενός υποτιθέμενου γηροκομείου, χωρίς άδεια, στο Λιθότοπο του Δήμου Ηράκλειας.

Η αποκάλυψή του έγινε σήμερα και κυριολεκτικά κατά τύχη, όταν μία από τις ηλικιωμένες βρέθηκε περιπλανώμενη στην περιοχή.

Η αστυνομία ειδοποίησε τον Δήμο Ηράκλειας, που έστειλε την κοινωνική λειτουργό και με τη σειρά της ειδοποίησε την Εισαγγελέα, η οποία και έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

«Αυτό που είδε είναι πως οι τρόφιμοι δεν είναι στην κατάσταση που θα έπρεπε, σε έναν σωστό οίκο ευγηρίας. Κάποιοι ήταν δεμένοι στα κρεβάτια και ζητούσαν επίμονα να απελευθερωθούν, γιατί έλεγαν χαρακτηριστικά πως ‘είναι φυλακή’. Αυτές τις λέξεις χρησιμοποίησαν,» δήλωσε στο σχετικό ρεπορτάζ του Infonews24 η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών Ευαγγελία Τανταλάκη, μη μπορώντας να κρύψει και η ίδια την ταραχή της για την τραγική ιστορία.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί ιδίοις όμμασι.

«Βλέπουμε ένα οίκημα το οποίο προοριζόταν για ξενώνες, αλλά διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν φιλοξενούμενοι 11 υπερήλικες, με προβλήματα κινητικά, νοητικά, κατάκοιτοι, δεν μπορούν να σηκωθούν και να αυτοεξυπηρετηθούν. Εμείς στο δήμο δεν έχουμε ούτε μία αίτηση για αδειοδότηση γηροκομείου. Σαφώς υπάρχει ένα θέμα, υπάρχει ένα πρόβλημα και πρέπει να δούμε τι συμβαίνει,» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ηράκλειας.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκαν, επίσης, ο αστυνομικός διοικητής του τμήματος Ηράκλειας, ο Υποδιοικητής και άλλοι αστυνομικοί, ενώ αναμένεται να σφραγισθεί το κτίριο.

Στο κτίριο εντοπίσθηκε ένας άνδρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι τους φροντίζει και ισχυρίσθηκε ότι είναι μια προσπάθεια που ΘΑ αδειοδοτηθεί.

«Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι της περιοχής μας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, γιατί δεν είναι σε καλή κατάσταση,» τόνισε ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης.

Κοινοποίηση