Κλείνουν από αύριο δύο τμήματα σε λύκεια στο νομό Σερρών- Τι δηλώνει ο Διευθυντής Στ. Ρίζος (Βίντεο)

Δύο νέα κρούσματα σε σχολεία, αυτή τη φορά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εντοπίσθηκαν στο νομό Σερρών.

Πρόκειται για δύο κρούσματα σε λύκεια, ένα στην πόλη των Σερρών και ένα στην επαρχία, με αποτέλεσμα από αύριο Δευτέρα και για δύο εβδομάδες, δύο τμήματα, από ένα σε κάθε σχολείο, θα είναι κλειστά.

Μιλώντας στο Infonews24, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Στέλιος Ρίζος, τόνισε αρχικά πως ήταν επόμενο ότι κάποια στιγμή θα εμφανιζόταν κρούσματα και στο νομό Σερρών, παρότι είμαστε ένας νομός με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, ενώ ο ίδιος επιβεβαίωσε την ύπαρξη των δύο κρουσμάτων, σε δύο λύκεια του νομού Σερρών.

«Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι γονείς από τους διευθυντές να μην στείλουν τα παιδιά τους, να τα κρατήσουν στο σπίτι για 2 εβδομάδες. Είπα στους διευθυντές να ενημερώσουν αναλυτικά τους γονείς, ενώ το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση. Είμαστε έτοιμοι σ’ αυτό το κομμάτι,» δήλωσε ο κ. Ρίζος.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών επεσήμανε πως τα σχολεία είναι οι πιο ασφαλείς χώροι και δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού:
«Όσο πιο υπεύθυνα λειτουργήσουμε όλοι, τόσο πιο ανώδυνα θα περάσουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο. Στην Κοζάνη όπου έχουν κλείσει τα πάντα, τα σχολεία είναι τα μόνα που λειτουργούν, γιατί υπάρχουν μετρήσεις που δείχνουν ότι τα σχολεία είναι οι πιο ασφαλείς χώροι. Δεν είναι εστίες μετάδοσης. Σ’ ό,τι αφορά στα σχολεία, οι γονείς πρέπει να είναι ήσυχοι. Οι ειδικοί προτείνουν ακόμη και τα ολοήμερα να λειτουργούν όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, γιατί τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο χώρο του σχολείου».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •