«Έκρηξη» κρουσμάτων στο νομό Σερρών- Μεγάλη ανησυχία- Η Τζ. Λεπτοκαρίδου στο Infonews24 (Βίντεο)

«Συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στο νομό Σερρών, εξαιτίας της «έκρηξης» κρουσμάτων, που έχει προκαλέσει την ανησυχία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών.

Μιλώντας στο Infonews24 η Διευθύντρια ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου τόνισε αρχικά πως ο νομός Σερρών από την αρχή της πανδημίας βρισκόταν σε ένα πολύ καλό, ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά πρόσθεσε πως πλέον δεν μπορεί να παραμείνει στο επίπεδο 1, καθώς οι πολίτες έχουν χαλαρώσει τόσο στην πόλη, όσο και στα χωριά.

«Είμαστε ανήσυχοι, δεν το κρύβω. Περιμέναμε ότι ο κόσμος θα εξακολουθούσε να λαμβάνει τα μέτρα προστασίας, αλλά δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Βλέπουμε καθημερινά ότι ορισμένα κέντρα ψυχαγωγίας εξακολουθούν δυστυχώς να συγκεντρώνουν πάρα πολύ κόσμο, είτε χωρίς μέτρα, είτε με ελλιπή μέτρα. Δεν συμμορφώνεται η νεολαία,» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λεπτοκαρίδου, η οποία πρόσθεσε πως- σύμφωνα με τις πληροφορίες της- σπουδαστές που κατάγονται από άλλες περιοχές, όταν διαπιστωθεί πως είναι θετικοί, επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη, πράγμα επικίνδυνο, καθώς με τη μετακίνησή τους δημιουργούν νέες εστίες σε πολλές περιοχές.

Όπως υπογράμμισε η κ. Λεπτοκαρίδου, πρόβλημα εντοπίζεται και με τους πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι δεν λαμβάνουν μέτρα.

«Όχι επειδή κατάγομαι από το νομό Σερρών, αλλά περίμενα ότι οι Σέρρες θα κρατηθούν στο επίπεδο 1, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αυτό. Είχαμε πάρα πολλά περιστατικά το Σαββατοκύριακο. Ευτυχώς, είναι λίγα αυτά που εμφανίζουν συμπτώματα για νοσηλεία, αλλά πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 μέρες, να κάνουν το τεστ και να δουν αν είναι αρνητικά», επεσήμανε η Διευθύντρια ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος μιλώντας στο Infonews24, η οποία όμως «έκρουσε» και το… καμπανάκι, όσον αφορά στα Κέντρα Υγείας:
«Ελπίζω να μην αναγκαστούμε να κλείσουμε τα κέντρα υγείας. Βέβαια δεν το αποφασίζουμε εμείς, αλλά είναι αποφάσεις που λαμβάνονται κεντρικά, αλλά λαμβάνουμε υπ’ όψιν όλα τα ενδεχόμενα και δεν το λέω ως απειλή».

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των κρουσμάτων, είναι πως στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας:
«Και στο νομό Σερρών και στη Θεσσαλονίκη, δυστυχώς- και το τονίζω- τα περισσότερα θετικά κρούσματα που βγήκαν από την Πέμπτη, είναι νεαροί, από 17 ετών έως 40. Αυτές οι ηλικίες δεν προσέχουν καθόλου. Ευτυχώς, δεν έχουμε πολλά κρούσματα που να χρειάζονται νοσηλεία. Πιστεύω ότι επαναπαύονται, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει από ώρα σε ώρα».

Τα περισσότερα χωριά του νομού Σερρών, έχουν από 1 έως 2 κρούσματα, τουλάχιστον αυτά που έχουν ελεγχθεί, αλλά πολλές φορές τα κρούσματα δεν λένε την αλήθεια, όσον αφορά στους ανθρώπους με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή, άρα μπορεί να διαφύγει κάποιος από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για το νομό Σερρών, γιατί είχε τα πολλά περιστατικά με τον ιό του δυτικού Νείλου, έρχεται η γρίπη- κι αυτό το ξεχνά ο κόσμος- άρχισαν οι εμβολιασμοί, οπότε σε συνδυασμό με τον κορονοϊό, η κατάσταση για έναν ασθενή θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Το εμβόλιο της γρίπης δεν προφυλάσσει από τον κορονοϊό και το τονίζω» υπογράμμισε η κ. Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Υπάρχει περίπτωση να μεταπηδήσει ο νομός Σερρών από το επίπεδο 1 στο επίπεδο 3; Η Διευθύντρια ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος απάντησε:
«Κανείς δεν το ξέρει αυτό και ούτε μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε στιγμή, αλλά τα σχέδια δράσης προβλέπουν ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο».

Η κ. Λεπτοκαρίδου έστειλε το δικό της μήνυμα προς τους Σερραίους:
«Παρότι πιστέψαμε πως ο λαός των Σερρών θα ήταν συνειδητοποιημένος και δεν θα χαλάρωνε, δυστυχώς διαψευστήκαμε. Προτείνω, τουλάχιστον τώρα όσο μπορούν και είναι εύκολο, να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, να ελαττώσουν τις εξόδους».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •