Επαγγελματίες Σερρών: «Να γίνουν άμεσα δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος»


Αντιλαμβανόμενη τον επερχόμενο κίνδυνο και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του νομιάτρου των Σερρών Αναστάσιου Αναστασιάδη, όσον αφορά στον κομβικό ρόλο των καταστημάτων Διασκέδασης & Αναψυχής στην πόλη των Σερρών, για την εξάπλωση και διασπορά του covid-19, η Ένωση καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών, σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣΣ απέστειλε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (19/10/2020, 10.32πμ) αίτημα προς τους παρακάτω φορείς:
– Αντιπεριφερειάρχη Σερρών
– Δήμαρχο Σερρών
– Πρόεδρο ΕΒΕΣ Σερρών,
ζητώντας την άμεση διενέργεια σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, η ΟΕΒΕΣΣ αναφέρει:
«Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού Covid-19 στην περιοχή των Σερρών, οφείλουμε όλοι μας να ‘θωρακίσουμε’ , στο μέτρο του εφικτού, τη Σερραϊκή κοινωνία και ένας βασικός τρόπος για να περιορίσουμε ως ένα βαθμό την εξάπλωση του ιού είναι να διενεργηθούν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στους εργαζόμενους των καταστημάτων αναψυχής και εστίασης, καθώς αυτήν την εποχή τα καταστήματά μας αποτελούν πρώτη επιλογή κατά την έξοδο των Σερραίων συμπολιτών, γεγονός που μας καθιστά υπεύθυνους για την ασφάλειά τους. Ως επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη για την ασφάλεια των πελατών μας αλλά και τον εργαζομένων μας και περιμένουμε από τους αρμοδίους φορείς να πράξουν αναλόγως».

Στο αίτημά της η Ένωση καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών, υπογραμμίζει τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Μετά και την προσφάτως ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή των Σερρών και τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του προϊσταμένου του τμήματος Δημόσιας Υγείας, Νομιάτρου Αναστάσιου Αναστασιάδη, ότι η πλειοψηφία αυτών προέρχεται από τον χώρο της διασκέδασης & αναψυχής, εφιστούμε την προσοχή σας και ζητούμε όπως μεριμνήσατε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για τη διενέργεια δωρεάν τεστ COVID-19 για όλους τους εργαζομένους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Με δεδομένες τις παραπάνω εξελίξεις, και αισθανόμενη το μεγάλο βάρος της ευθύνης που φέρει για την ασφάλεια των πελατών της αλλά και των εργαζομένων της, η Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών καθιστά σαφές και συνεχίζει να επιμένει στο αίτημά της για δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στο σύνολο των επαγγελματιών της εστίασης, όλης της Περιφερειακής Ενότητας των Σερρών.
Αναμένουμε άμεσα τη δική σας ενεργοποίηση επί του θέματος, πριν η κατάσταση οδηγηθεί στο έσχατο σημείο ενός επόμενου lockdown για τις Σέρρες.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και αναμένουμε την απάντησή σας».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •