Δηλώσεις Τζιτζικώστα & Ζέρβα για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τον κορονοϊό


Μετά τη σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όλοι αισθανόμαστε κουρασμένοι από την παράταση των περιορισμών στην καθημερινότητά μας, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, οφείλουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα έξαρση, με πρώτο μας μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Η ευρεία χρήση της μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η πιστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής υγιεινής είναι τα τρία κλειδιά στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Ας κάνουμε για το επόμενο διάστημα καθημερινότητά μας τη χρήση της μάσκας, που αποδεδειγμένα είναι και η μόνη ασπίδα στη μετάδοση του κορονοϊού. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική, για να αποφύγουμε την επιβολή νέων επώδυνων περιοριστικών μέτρων και την πιθανότητα ενός lockdown, που θα λειτουργήσει καταστροφικά για την οικονομία και την κοινωνία. Όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά αυτή τη νέα επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεδομένων, αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που πλήττει τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Για να βγούμε δυνατοί κι από αυτή την κρίση, όπως κάναμε με επιτυχία και στο παρελθόν. Όλοι μαζί είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Με την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας που χτυπάει την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είμαστε όμως πλέον πολύ πιο δοκιμασμένοι και πολύ πιο διαβασμένοι. Θα ήθελα να παραθέσω ορισμένα στοιχεία: Ένας στους δύο που είναι θετικοί στον κορονοϊό είναι ηλικίας από 16 – 29 ετών, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στην πόλη μας είναι τα 33 έτη. Αυτό δείχνει ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό η έξαρση του κορονοϊού στην πόλη μας έχει να κάνει με μια ανεμελιά, με μια αδικαιολόγητη ανεμελιά. Σήμερα αυτό δεν επιτρέπεται. Αν θέλουμε να έχουμε την πόλη, τα μαγαζιά, τα σχολεία ανοιχτά, πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί. Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και ακριβώς εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Κάνω μια έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στους νεολαίους να προσέξουν πάρα πολύ τους συμπολίτες τους, να προσέξουν τις συναθροίσεις, τις εκδηλώσεις που γίνονται σε ανοιχτούς ή σε λιγότερο ανοιχτούς χώρους. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Δημοτική του Αστυνομία σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα διενεργήσουν από αύριο εκτεταμένους ελέγχους, ώστε να αποτραπούν τα φαινόμενα του συνωστισμού και να βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και αυτό το τρίτο κύμα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε και τώρα, όπως κάναμε τον Μάρτιο, όπως κάναμε το καλοκαίρι. Θέλει πολλή προσπάθεια, αλλά είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •