Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ιδιοκτήτης του παράνομου γηροκομείου στον Λιθότοπο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες ο 49χρονος, ο οποίος διατηρούσε το παράνομο γηροκομείο στον Λιθότοπου Ηράκλειας. Ο άντρας κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στην ανακρίτρια Σερρών αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν και ισχυρίστηκε ότι τηρούσε τόσο τα μέτρα διαβίωσης και προστασίας των ηλικιωμένων, όσο και τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης των Σερρών, ο δικηγόρος του 49χρονου ανέφερε ότι ο πελάτη του είχε πρόθεση τις επόμενες ημέρες να καταθέσει χαρτιά για την αδειοδότηση του ξενώνα που φιλοξενούνταν οι 10 ηλικιωμένοι.

Η ανακρίτρια Σερρών, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 5.000 ευρώ.

Από τους δέκα περιθαλπόμενους που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Σερρών, οι δύο μεταφέρθηκαν ήδη σε άλλες δομές ενώ, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, αναζητείται λύση και για τους υπολοίπους. «Υπήρξε επικοινωνία με τους συγγενείς τους. Από την ενημέρωση που είχαμε, προκύπτει ότι οι περισσότεροι συγγενείς έχουν ανταποκριθεί. Τώρα θα δούμε αύριο και μεθαύριο και ανάλογα θα πράξουμε. Δεν μπορούν να μείνουν στο νοσοκομείο αυτοί οι άνθρωποι. Ίσως τους πάμε σε κάποιο γηροκομείο προσωρινά, μέχρι να έρθουν οι συγγενείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Κοινοποίηση