Σε καραντίνα ο Δήμαρχος Εμ. Παππά λόγω κρούσματος στο Δημαρχείο (Βίντεο)

Σε καραντίνα μπαίνουν προληπτικά ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βύρων Μπάλτσιος και άλλοι 6 υπάλληλοι του Δήμου, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο.

Μιλώντας στο Infonews24, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά επιβεβαίωσε το γεγονός, πρόσθεσε πως το κρούσμα είναι ένας εργαζόμενος του Δήμου, που προσελήφθη μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας πριν από ένα μήνα και πως το γραφείο του ήταν στο δεύτερο όροφο, κοντά σε αυτό του Δημάρχου και άλλων 6 υπαλλήλων του Δήμου.

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος για τους χώρους εργασίας του δημόσιου τομέα τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό:
• Ο Δήμαρχος, κ. Δημήτριος Νότας,
• Ο Γεν. Γραμματέας κ. Βύρων Μπάλτσιος,
• και έξι (6) υπηρεσιακά στελέχη.

«Ως εκ τούτου και εφόσον πρόκειται για επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα πρέπει εμείς που ήρθαμε σε επαφή, να τεθούμε σε καραντίνα για κάποιες μέρες για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μεταδώσουμε τον ιό. Αφού το αποτέλεσμα του τεστ που έκανε ο εργαζόμενός μας βγήκε σήμερα, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 7-8 ημέρες για να δούμε αν κάποιος από εμάς κόλλησε τον ιό. Ήδη έχουμε μπει στη διαδικασία να βρούμε ανεξάρτητο εργαστήριο, για να μπορέσουμε να κάνουμε το τεστ,» επεσήμανε ο κ. Νότας στο Infonews24, ο οποίος πρόσθεσε ότι από το Μάρτιο ο Δήμος έλαβε όλα τα μέτρα προστασίας και τηρούνται ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά συνέστησε ψυχραιμία, ωστόσο υπογράμμισε πως η αύξηση των κρουσμάτων στο νομό Σερρών είναι ανησυχητική:
«Δεν χρειάζεται πανικός, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα με ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Σίγουρα είναι ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων. Θα πρέπει όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών».

Κοινοποίηση