Κοινή ερώτηση Απ. Αβδελά & Κ. Μπούμπα για τις ελλείψεις στην Α.Δ. Ημαθίας


Το θέμα της έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού, αλλά και της ακαταλληλότητας οχημάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, έθεσαν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Α’ Θεσσαλονίκης Απόστολος Αβδελάς και Σερρών Κώστας Μπούμπας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με διαμαρτυρίες από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ημαθίας, στις σχετικές υπηρεσίες της περιοχής υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Από τα 150 άτομα προβλεπόμενων οργανικών θέσεων αστυνομικών/φυλάκων υπηρετούν μόνον 35, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι τελευταίοι να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες που προκύπτουν.
Ο περιορισμένος αριθμός φυλάκων στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας δεν μπορεί να αποτρέψει την επικοινωνία αλλά και τη συνεργασία με τους Ρομά του γειτονικού καταυλισμού. Παρατηρούνται και σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, ασύρματοι, κράνη και στολές, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο των Αστυνομικών.
Πολλές φορές, αναγκάζονται να αγοράζουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί τον ατομικό τους εξοπλισμό, για να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια. Δεν υπάρχουν σύγχρονα περιπολικά, αλλά ένας μικρός αριθμός πεπαλαιωμένων οχημάτων, επιβαρυμένα με 500.000 και 600.000 χιλιόμετρα, που δουλεύουν σε 24ωρη βάση, μη πληρώντας, πλέον, κανέναν όρο ασφαλείας, ούτε για το προσωπικό, ούτε και για τους πολίτες. Έτσι, καθίσταται, πλέον, επιτακτική ανάγκη, ο πεπαλαιωμένος στόλος των υπηρεσιακών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας να ανανεωθεί, έστω μέσω «LEASING», όπως συμβαίνει σε πολλά Ευρωπαϊκά Κράτη, με πόρους από Ευρωπαϊκά ή Κρατικά κονδύλια.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να λάβετε την αναγκαία πρόνοια για την αύξηση του προσωπικού, την ανανέωση των πεπαλαιωμένων υπηρεσιακών οχημάτων, καθώς επίσης και για την κάλυψη των ελλείψεων υλικοτεχνικού εξοπλισμού στην Α.Δ. Ημαθίας;».

Κοινοποίηση