«Μπουρλότο» από Καραθανάση για ΕΒΖ- Βάζει στο «κάδρο» των ευθυνών και τους τευτλοπαραγωγούς


Λίγες ημέρες πριν την έναρξη παραλαβής των ζαχαρότευτλων στο εργοστάσιο των Σερρών, ο επινοικιαστής των εργοστασίων Σερρών και Πλατέως, Χρήστος Καραθανάσης βάζει κυριολεκτικά «μπουρλότο», με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα Συντακτών» και στον Απόστολο Λυκεσά.

Τα αποσπάσματα από τη συνέντευξη που ακολουθούν, αναμένεται να βάλουν «φωτιά» στις τάξεις των αγροτών και φυσικά περιμένουμε τις επίσημες δηλώσεις των τευτλοπαραγωγών.

Αποσπάσματα δηλώσεων Χρ. Καραθανάση

«Oταν δώσαμε σπόρο ήρθαν για να σπείρουν 15 χιλιάδες στρέμματα. Σπείρανε 13.000. Κρατήσανε σπόρο στις αποθήκες κι όταν έφυγα και πήγα στην Καρδίτσα ο Σ….., παλιός δημογέροντας στα τεύτλα, τα δικά του στρέμματα -176 στρέμματα- δεν τα έσπειρε καν. Τι έκανε; Την περσινή του τη σοδειά, που δεν τη συγκόμισε, τα ίδια χωράφια τα άφησε για να πάρει την επιδότηση»!

«Όταν πηγαίνω σε ένα χωράφι τευτλοπαραγωγού και μέσα τα ποντίκια έχουν φάει τη σοδειά, ρωτήστε τους, όταν σήμερα στις Σέρρες υπάρχει παραγωγός που έσπειρε 100 στρέμματα, έπρεπε να πάρουμε στρεμματική απόδοση 7 με 8 τόνους το στρέμμα και ξέρετε πόσο έχουν; 2,5 με 3 τόνους. Εγώ ήταν να πάρω 90 χιλιάδες τόνους για να βάλω μπροστά το εργοστάσιο και υπάρχουν μόλις 30 χιλιάδες τόνοι. Ποιος ευθύνεται, το εργοστάσιο ή ο παραγωγός; Αν φέρουν 90 χιλιάδες τόνους στο εργοστάσιο, κατακρεουργήστε με γιατί δεν έβαλα μπροστά το εργοστάσιο. Ναι, έχουν σπαρθεί 13.000 στρέμματα, αλλά δεν έχουν προσέξει το προϊόν. Πού να ξέρω ότι έπρεπε να πάω στον Βορίδη, τον Σκρέκα και την Αραμπατζή και να τους πω, όποιος σπέρνει, στρεμματική απόδοση 5 τόνοι το στρέμμα. Αν δεν πιάσει αυτή την απόδοση, δεν θα πάρει συνδεδεμένη… Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, την ΕΒΖ δηλαδή. Σπέρνανε τεύτλα στο Δομοκό και αντί να τα πάνε στη Λάρισα, επειδή η ΕΒΖ πλήρωνε τη μεταφορά, τα φέρνανε στο Πλατύ και πληρώνονταν έξτρα. Ποιος φταίει; Αυτός που δεν πρόσεξε το χωράφι του».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •