Απεφεύχθη το lockdown στις Σέρρες- Ν. Χαρδαλιάς: «Η επιθετική έξαρση των κρουσμάτων σχετίζεται με τη διασκέδαση» (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας- Χριστίνα Χατζοπούλου

Η χθεσινή ανακοίνωση της έκτακτης επίσκεψης σήμερα στις Σέρρες, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, «σκόρπισε» την ανησυχία στους τοπικούς παράγοντες και αρχές, καθώς θεωρούνταν βέβαιη η ανακοίνωση ενός lockdown στην περιοχή.

Τελικά, το ενδεχόμενο αυτό απεφεύχθη, τουλάχιστον προς το παρόν, ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να αποτελεί αιτία εφησυχασμού, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν, πέρα από διαφωτιστικά, είναι ταυτόχρονα ανησυχητικά.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μετά το τέλος της σύσκεψης, αυτή τη στιγμή στο νομό Σερρών υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα, 442 στενές επαφές (high risk) οι οποίες είναι απομονωμένες, η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι στο δήμο Σερρών, αλλά με μεγάλες μετακινήσεις και στους υπόλοιπους δήμους, ενώ η επιθετική έξαρση των κρουσμάτων σχετίζεται με τη διασκέδαση.

«Απευθύνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόσει τα μέτρα. Είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση, καθώς υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή. Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένων δειγματοληψιών, αλλά και ενημέρωση του κόσμου. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Σύμμαχοί μας είναι οι νέοι και τους καλούμε να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, που μπορεί να κερδηθεί από την πιστή τήρηση των μέτρων,» επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος πρόσθεσε πως οι φορείς παραμένουν σε επιφυλακή και πως η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα δέχεται επιδημιολογική επίθεση.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα κλεισίματος σχολείων, καθώς δεν παρουσιάζουν ενδοσχολική συρροή.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •