Τευτλοπαραγωγοί Σερρών προς Καραθανάση: «Μην στιγματίζετε έναν ολόκληρο κλάδο για δύο παραδείγματα»


Σάλο στις τάξεις των Σερραίων τευτλοπαραγωγών, προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του επινοικιαστή των εργοστασίων Σερρών και Πλατέως Χρήστου Καραθανάση, ο οποίος μιλώντας στην «Εφ.Συν.», χρεώνει τις ευθύνες για τον θάνατο της παραγωγής ελληνικής ζάχαρης στις παλιές αμαρτίες του κλάδου, στη ΔΕΗ, αλλά και στους ίδιους τους αγρότες.

Σήμερα το βράδυ, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση Σερραίων τευτλοπαραγωγών, οι οποίοι μετά το τέλος, δήλωσαν τα εξής:

«Με νηφαλιότητα και διατηρώντας την ψυχραιμία μας, διαβάσαμε τις σχετικές δηλώσεις του κ. Χρήστου Καραθανάση και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως σε πρώτο επίπεδο μείναμε άφωνοι.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, επιχειρήσαμε να αποκωδικοποιήσουμε τις συγκεκριμένες δηλώσεις, που έγιναν μία μόλις εβδομάδα πριν την έναρξη παραλαβής των ζαχαροτεύτλων, στο Εργοστάσιο των Σερρών.
Επειδή δεν είμαστε κακοπροαίρετοι, δεν μας περνά από το νου πως τα δύο αυτά γεγονότα (οι δηλώσεις του κ. Καραθανάση και η έναρξη παραλαβής τεύτλων), είναι αλληλένδετα.
Καλούμε, όμως, τον κ. Καραθανάση, να μας δώσει ονόματα και στοιχεία των ‘κακών’ αγροτών, γιατί- αν μη τι άλλο- οι πρώτοι που θέλουμε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα και σοβαρότητα του κλάδου, είμαστε εμείς, οι ίδιοι οι τευτλοπαραγωγοί.
Είναι άδικο, για δύο παραγωγούς, να ‘στιγματίζονται’ εκατοντάδες και η αμετροέπεια να ‘κυριαρχεί’ στις δηλώσεις.
Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Καραθανάσης δεν προσπαθεί να μας βαυκαλίσει κι ότι θα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του.
Ωστόσο, όπως είπε και ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων ‘Άνθρωπος: ο αναθρών ά όπωπε’, δηλαδή ‘Άνθρωπος: αυτός που αναλογίζεται και κρίνει όσα έχει δει’, οπότε κι εμείς αναμένουμε να δούμε και να κρίνουμε τις εξελίξεις των επόμενων ημερών».

(Φωτογραφία αρχείου)

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •