Τι δήλωσε ο Δ/ντής της Κωστοπουλείου Στέγης για τα κρούσματα στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό (Βίντεο)

113 διαγνωστικά τεστ πραγματοποιήθηκαν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Κωστοπουλείου Στέγης στις Σέρρες εκ των οποίων επτά ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί. Μέχρι στιγμής τέσσερα άτομα διεκομίσθησαν στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και τρεις παραμένουν στη Μονάδα απομονωμένοι. Όπως έγινε γνωστό και τα τρία ηλικιωμένα άτομα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο αναφορά της Θεσσαλονίκης. Επίσης, σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.
“Έχουμε θετικά κρούσματα και σε προσωπικό και σε νοσηλευόμενους. Εμφανίστηκαν σε προγραμματισμένο έλεγχο έξι ασυμπτωματικοί νοσηλευτές και τα αποτελέσματα τα είχαμε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. Όσοι δούλευαν εκείνη τη στιγμή απομακρύνθηκαν από τον χώρο και ακολούθησε το τεστ από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ το Σάββατο στο σύνολο των νοσηλευομένων και τα αποτελέσματα βγήκαν το απόγευμα της Κυριακής που μας ενημέρωναν για 7 ηλικιωμένους θετικούς στον κορονοϊό. Αυτή τη στιγμή γίνεται έλεγχος για να δούμε κατά πόσο προχώρησε η διασπορά” ανέφερε με δήλωση του ο διευθυντής Μονάδας Κωνσταντίνος Καραμούτσος.
Ο διευθυντής της Μονάδας ανέφερε επίσης ότι τα θετικά κρούσματα εντοπίζονται στην ίδια πτέρυγα και πλέον θα ακολουθηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και ότι έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των ηλικιωμένων.

Κοινοποίηση