Φ. Δομουχτσίδης: «Το ΟΧΙ έγινε σημαία των αγώνων του Ελληνισμού»


Το μήνυμά του για τη σημερινή, εθνική επέτειο, έστειλε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης:

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι για τον Ελληνισμό όπου γης, ημέρα ιστορικής μεγαλοπρέπειας και υπερηφάνειας. Σύσσωμος ο Ελληνικός λαός, της μικρής γεωγραφικά χώρας μας πολέμησε για την Ελευθερία.
Το ΟΧΙ τους, έγινε σημαία των αγώνων του Ελληνισμού. Έγινε σύμβολο θάρρους και αισιοδοξίας.
Ας θυμηθούμε λοιπόν, και ας τιμήσουμε τους νεκρούς του Σαράντα σηκώνοντας ψηλά το εθνικό μας σύμβολο, τη Σημαία μας, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καθώς η πανδημία του κορονοϊού δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε με μεγαλοπρέπεια και με τις καθιερωμένες παρελάσεις, την Εθνική μας εορτή.
Η σκέψη μας αυτήν την ώρα είναι στους Αξιωματικούς και στα στρατευμένα παιδιά της Πατρίδας μας, που έχουν ταχθεί να φυλάττουν Θερμοπύλες, στο Αιγαίο και την Θράκη για αυτά που πιστεύουμε όλοι μας.
Τότε απέναντι στον εισβολέα, σήμερα ενάντια στον Τούρκο, για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδας, με θάρρος και αποφασιστικότητα. Ο προβληματικός γείτονας και επιβουλέας, ατσαλώνουν την πεποίθησή μας να υπερασπίσουμε την γη των προγόνων μας και τις αξίες που μας δίδαξαν. Το μήνυμα αυτό το περνάμε εμείς οι παλαιότεροι στη νεότερη γενιά μαζί με τις ευχές μας».

Κοινοποίηση