Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Νέας Ζίχνης (Βίντεο & φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα, αλλά με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, έγινε ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου και στο Δήμο Νέας Ζίχνης.

Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από την πολιτική, αστυνομική και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής.

Στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης τόνισε τα εξής:

«28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. Ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας.
Τιμούμε σήμερα την ανδρεία, τον ηρωισμό και τη φιλοπατρία του ελληνικού έθνους.
Τιμούμε το περήφανο ΟΧΙ που αντέταξε ο ελληνικός λαός, ορθώνοντας το ανάστημά του απέναντι στις ιταλικές αξιώσεις.
Σήμερα στεκόμαστε περήφανοι απέναντι στην ιστορία μας και καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του παρελθόντος.
Να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και τη φιλοπατρία σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας.
Ας αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του 1940. Η θυσία τους ας γίνει για εμάς χρέος ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Φέτος, ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου γίνεται κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν επιβληθεί, εξαιτίας της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα.
Σε καμία περίπτωση όμως, αυτή η συνθήκη δεν αλλάζει τη σπουδαιότητα και την αξία που έχει αυτή η ιστορική μέρα για όλους εμάς τους Έλληνες».

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Χριστίνα Κελπάνη για τις φωτογραφίες και το βίντεο που μας έστειλε για δημοσίευση.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •