Εξερευνήστε τη Βόρεια Ιταλία με ένα MINI Cooper S Countryman ALL4

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Μπορεί η Μεσόγειος να απέχει κάποια χιλιόμετρα, όμως το υγρό στοιχείο δε λείπει από τη Β. Ιταλία και ειδικά στην περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία φημίζεται για τις όμορφες λίμνες της: διάσημες λίμνες όπως η Λίμνη Como, ή η Λίμνη Garda, που εδώ και δεκαετίες αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Τα κρυστάλλινα νερά, το απαλό αεράκι και τα πανέμορφα τοπία μέσα στα βουνά, στους πρόποδες των Ιταλικών Άλπεων είναι σκέτη μαγεία. Η Λίμνη Iseo είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους λάτρεις του camping. Μάλιστα ο μεγάλος αριθμός των οργανωμένων εγκαταστάσεων πάνω στη λίμνη σας δυσκολεύει να αποφασίσετε το ιδανικό μέρος για διαμονή. Όσοι επιθυμούν να εξερευνήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα όσο το δυνατόν περισσότερα συναρπαστικά τοπία και γραφικά χωριά με ειδυλλιακά λιμανάκια, ή να περπατήσουν σε παράκτια μονοπάτια και να δειπνήσουν σε τοπικά εστιατόρια, επιλέγουν να ταξιδέψουν με ένα camper van. Το νέο MINI Cooper S Countryman ALL4 (κατανάλωση στο μικτό κύκλο: 6,5 – 6,2 l/100 km, εκπομπές COστο μικτό κύκλο: 149 – 142 g/km) προσφέρει ακόμα πιο διασκεδαστική οδήγηση στους στενούς δρόμους που ελίσσονται γύρω από τη λίμνη, είναι ευέλικτο και στο χώμα, ενώ μπορεί να κοιμίσει άνετα δύο άτομα σε μέρη όπου δεν φτάνουν τα συμβατικά τροχόσπιτα.

Και όλα αυτά χάρη με μία σκηνή οροφής, ειδικά σχεδιασμένη για το MINI Countryman από τον Ιταλό κατασκευαστή AUTOHOME. Έτσι, ακόμα και οι απρογραμμάτιστες εκδρομές στη Λίμνη Iseo είναι πραγματική διασκέδαση. Το κινητό κατάλυμα είναι προϊόν συνεργασίας της AUTOHOME με την Ομάδα Σχεδίασης της MINI και διατίθεται σε μαύρο ή λευκό, δηλαδή στις αποχρώσεις της οροφής και των καλυμμάτων καθρεπτών του 5θέσιου all-rounder. Η σκηνή ασφαλίζει με ειδικό σύστημα έδρασης  στην οροφή του μεγαλύτερου μοντέλου της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας, πάνω στις προαιρετικές ράγες και στη σχάρα οροφής που περιλαμβάνονται στη γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ MINI. Το ανθρακονημάτινο κέλυφος της σκηνής θυμίζει μπαγκαζιέρα όταν είναι κλειστή, ενώ το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο σχήμα του μειώνει την αντίσταση και το θόρυβο του αέρα ταξιδεύοντας προς Λομβαρδία.

Το νέο MINI Cooper S Countryman ALL4 υποδύεται άνετα το ρόλο ενός camper van. Η αναδίπλωση του διαιρούμενου πίσω καθίσματος (στάνταρ διάταξη 40 : 20 : 40) αυξάνει τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών από τα 450 στα 1.390 λίτρα. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τις αποσκευές των διακοπών και τα sleeping bags, χωράει όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό για διακοπές στην ύπαιθρο με στυλ: όπως για παράδειγμα το μπάρμπεκιου – απαραίτητο εξάρτημα για επίδοξους ψαράδες, ή τη μηχανή espresso για τους φαν του καφέ με σύνδεση στην πρίζα 12-volt στο χώρο αποσκευών. Χάρη στο μέγιστο επιτρεπόμενο πρόσθετο φορτίο των 560 kg, δύσκολα θα ξεπεράσετε το όριο φόρτωσης του MINI Cooper S Countryman ALL4.

Βλέποντας τη Λίμνη Iseo στον χάρτη, θα παρατηρήσετε ένα επίμηκες “S” που θυμίζει το λογότυπο στα πλαϊνά φινιστρίνια και τη μάσκα του MINI Cooper S Countryman ALL4. Η ευελιξία του αυτοκινήτου ταιριάζει άριστα στη μορφολογία της περιοχής. Στους ελικοειδείς δρόμους της Λομβαρδίας, το πολυτελές compact μοντέλο δείχνει αμέσως τον σπορ χαρακτήρα του, ακόμα και φορτωμένο με πολλά κιλά. Ο 4-κύλινδρος κινητήρας 131 kW/ 178 hp με Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo, το στάνταρ 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic και η προαιρετική, προσαρμοζόμενη ανάρτηση αποτελούν ισχυρά διαπιστευτήρια για διασκεδαστική οδήγηση στη φύση, σε αναζήτηση της τέλειας τοποθεσίας για ‘κατασκήνωση’.

Η οδήγηση στους παράκτιους δρόμους της Λίμνης Iseo, που βρίσκεται μεταξύ Bergamo, ανατολικά, και Brescia, δυτικά, είναι συναρπαστική. Ειδυλλιακά σημεία με θέα τα πεντακάθαρα νερά της λίμνης και τα βουνά σας δελεάζουν για μία στάση, ενώ η πρόσβαση σε πιο απόμερες τοποθεσίες, ιδανικές για μπάνιο στη λίμνη και κάμπινγκ απαιτεί μερικές φορές off-road οδήγηση. Στην περίπτωση αυτή, αποδεικνύεται η αξία του συστήματος τετρακίνησης ALL4. Οι άμεσες αντιδράσεις του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος διασφαλίζουν την ‘on-demand’ κατανομή ισχύος στους εμπρός και πίσω τροχούς με βάση σε όλες τις εδαφικές και καιρικές συνθήκες. Επομένως, η αναζήτηση ενός πιο απομονωμένου μέρους εκτός της πεπατημένης δεν προκαλεί καμία ανησυχία ή άγχος.

Φτάνοντας εκεί, τα πλεονεκτήματα της σκηνής οροφής κυριολεκτικά ξεδιπλώνονται με μερικές απλές κινήσεις. Απασφαλίζοντας τους μεντεσέδες στο κέλυφος, η σκηνή υψώνεται αυτόματα μέσω τεσσάρων αμορτισέρ αερίου. Μπαίνοντας στο κινητό κατάλυμα, είναι εμφανές ότι η φιλοσοφία ‘έξυπνης αξιοποίησης χώρου’ της μάρκας διέπει και τις εκδρομές-camping με ένα MINI. Η γκάμα αξεσουάρ της σκηνής οροφής περιλαμβάνει μία αναδιπλούμενη αλουμινένια σκάλα για πρόσβαση στην οροφή του MINI Cooper S Countryman ALL4. Στο εσωτερικό, ένας χώρος μήκους 2,10 m και πλάτους 1,30 m κοιμίζει άνετα δύο άτομα πάνω σε ένα στρωματάκι από υλικό υψηλής πυκνότητας, με βαμβακερή επένδυση. Το εσωτερικό φως LED, οι πόρτες και τα παράθυρα με φερμουάρ καθώς και σίτες για κουνούπια, δίχτυα αποθήκευσης και τσέπες είναι πρακτικά αξεσουάρ, για να απολαύσετε ακόμα περισσότερο τη διαμονή σας στη σκηνή με θέα τη Λίμνη Iseo. Έτσι το camping γίνεται προσωπική σας υπόθεση, όπως υπαγορεύει γνώριμο, εξατομικευμένο στυλ MINI.

Κοινοποίηση