ΜέΡΑ25 Σερρών: Αναζητώντας τις ευθύνες


Τις ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νομό, όσον αφορά στην έξαρση κρουσμάτων, αναζητά το ΜέΡΑ25 Σερρών.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει αρχικά πως στις Σέρρες μετά και την επιβολή του βαθμού 4 στην επικινδυνότητα διασποράς της πανδημίας τα κρούσματα καταγράφουν συνεχώς νέα ρεκόρ, ενώ η Κυβέρνηση επιμένει να μεταθέτει τις ευθύνες της στους νέους και στους «ξενύχτηδες» και κυρίως στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Στα σχολεία μαθητικά τμήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και δεν κάνουν τίποτα για την αποσυμφόρηση των τάξεων με 15 μαθητές ανά τμήμα.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 Σερρών συνεχίζει με τα εξής:

«Αφήνουν απροστάτευτη την εκπαιδευτική κοινότητα χωρίς να προχωρούν σε δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα να αποσυμφορηθούν και οι δομές προσφύγων. Πρέπει να ενισχυθεί άμεσα και ουσιαστικά το εθνικό σύστημα υγείας, όχι μόνο με χορηγίες αλλά με πραγματικές δημόσιες δαπάνες και επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών. Το Νοσοκομείο των Σερρών βούλιαξε και απεγνωσμένα ο Σύλλογος των Νοσοκομειακών Γιατρών ζητά από την Κυβέρνηση να προχωρήσει ‘χθες’ σε προσλήψεις και ενίσχυση του Νοσοκομείου, που όλο υλοποιούνται και πάντα κάτι συμβαίνει και αναβάλλονται.
Τέλος πρέπει να σταματήσει η Κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια για τους τόπους λατρείας και να αποδέχεται την απαράδεκτη εικόνα, εν μέσω κορυφαίων θεσμικών παραγόντων, οι μόνοι που εμφανίζονται να μην τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες (μάσκα και αποστάσεις) να είναι οι εκπρόσωποι της εκκλησίας.
Ταυτόχρονα ο δήμαρχος Σερρών κ. Χρυσάφης επιδιδόμενος στο προσφιλές του σπορ αυτό της επικοινωνίας και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, βρήκε την ευκαιρία με καθημερινές του παρεμβάσεις σε Κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας να προβαίνει σε δηλώσεις με τι οποίες διαπιστώνει το πρόβλημα της ραγδαίας και απότομης εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά δεν λέει κουβέντα για την αιτία που οδήγησαν ένα νομό και μια πόλη από τις τελευταίες θέσεις, στην κορυφή των κρουσμάτων.
Κάνοντας ακόμα μία διαπίστωση για την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού την απέδωσε στις συγκεντρώσεις ατόμων οι οποίοι έρχονταν για να διασκεδάσουν από περιοχές με lockdown. Αποσιώπησε ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν έπραξαν τίποτα γι’ αυτό που όλοι έβλεπαν. Μιλά σήμερα για χιλιάδες θέσεις που χάνονται στον Νομό από την ανασταλεί της λειτουργίας της εστίασης αλλά δεν αναλαμβάνει το μέρος των ευθυνών που του αναλογεί. Τώρα, για μία ακόμα φορά τρέχουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα ενώ έπρεπε να το προλάβουμε.
Βαδίζει βέβαια στα χνάρια της κυβέρνησης που όλο το προηγούμενο διάστημα μας προειδοποιούσαν, ότι είναι σχεδόν σίγουρο ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας κι αντί να θωρακίσει τις δομές υγείας μιλούσε και μιλά μόνο για την ατομική ευθύνη. Κανένας σχεδιασμός, καμιά προνοητικότητα. Από χειροκροτητές των μπαλκονιών έγιναν οι νεκροθάφτες της δημόσιας υγείας. Ένα κρατικό σύστημα υγείας καταρρέει στο πρότυπα του σοκ και δέος για να μας σερβίρουν ως μόνη λύση την ιδιωτική υγεία. Προφανώς λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •