«Γονατίσαμε»: Το συγκλονιστικό μήνυμα της Σερραίας νοσηλεύτριας

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα μετέφερε στους διαδικτυακούς της φίλους, η Σερραία νοσηλεύτρια Γεσθημανή Μπερμπερη, όσον αφορά στην καθημερινότητα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και τις αντιδράσεις θυμάτων του κορονοϊού.

Η «μάχη» που δίνουν καθημερινά γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, είναι τιτάνια.
Το μήνυμά της πραγματικά συγκλονίζει και «φέρνει» δάκρυα στα μάτια, όσων το διαβάζουν.

Η έκκληση 49χρονου που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών με κορονοϊό, «κόβει την ανάσα» και προκαλεί λυγμούς, ακόμη και στους πλέον δύσπιστους, που δυστυχώς υπάρχουν ακόμη.

Διαβάστε το μήνυμα της κ. Μπερμπερη:
«ΓΟΝΑΤΙΣΑΜΕ_______
Ονομάζομαι Γεσθημανή, γεννήθηκα στις Σέρρες και μεγάλωσα στο χωριό Προβατάς.
Ο πατέρας μου ονομάζεται Χρήστος και η μητέρα μου Ελένη.
Έχω μια αδερφή, την Αρετή και μια υπέροχη ανιψιά τη Μαρία.
Έχω πάρα πολύ καλούς και αγαπημένους φίλους, που τους αισθάνομαι και αυτούς οικογένεια μου.
Νιώθω την ανάγκη να συστηθώ για να γνωρίζετε ότι, όσοι δουλεύουμε στο νοσοκομείο, δεν έχουμε φυτρώσει σε αυτό τον πλανήτη, ούτε και είμαστε αναλώσιμο υλικό. Έχουμε οικογένεια, φίλους και είμαστε άνθρωποι τρωτοί όπως όλοι σας. Επίσης, δεν έχουμε πέσει σε κανέναν μαγικό ζωμό, όπως ο Οβελίξ, ώστε οι δυνάμεις μας να είναι ανεξάντλητες.
Εργάζομαι ως νοσηλεύτρια εδώ και πολλά πολλά χρόνια σε δύσκολα τμήματα. Έχω έρθει αντιμέτωπη με πολύ σκληρές εικόνες όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και με ιστορίες ανθρώπων που με έχουν σημαδέψει βαθιά.
Τους τελευταίους μήνες εργάζομαι σε ένα από τα τμήματα covid του Γ. Ν. Σερρών και όσα έχω ζήσει αυτές τις μέρες, είναι μόνο τραγικά.
Η σκληρότητα και η σφοδρότητα της πανδημίας και των συνεπειών της, είναι αδύνατον να μεταφερθεί σε εσάς, μέσα από λίγες γραμμές.
Θα σας μεταφέρω μόνο, τα λόγια ενός 49χρονου ασθενή θετικού στον κορωνοϊό, με πολύ σοβαρή δύσπνοια, λίγες ώρες πριν διασωληνωθεί,
λόγια που με κομμάτιασαν……
Ασθμαίνοντας μας είπε:
“Σας παρακαλώ πολύ μη με διασωληνώσετε ακόμη, σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να αναπνέω καλύτερα”
Το ιατρικό απόρρητο απαγορεύει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ασθενή, οπότε ας τον ονομάσω τυχαία Αποστόλη γιο, πατέρα και σύζυγο, με πολλούς και καλούς φίλους που τους νιώθει οικογένεια.
Προσεύχομαι απόψε για αυτόν, σας παρακαλώ να το κάνετε και εσείς».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •