«Αγκάθι» η κατάργηση του Νηπιαγωγείου Ιβήρων- «Να μείνουν ως έχουν τα σχολεία» αποφάσισε το Δ.Σ. Βισαλτίας


Το θέμα της οργανικότητας των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2021-2022, τέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας, την περασμένη Δευτέρα.

Η εισήγηση του Διευθυντού της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών, ανέφερε τη διατήρηση της υφιστάμενης οργανικότητας των υπολοίπων σχολικών μονάδων (Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων) του Δήμου Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ενώ προτείνει την κατάργηση του Νηπιαγωγείου Ιβήρων που βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Μπακαλούδης πρότεινε να γνωμοδοτήσουν για τη διατήρηση του Νηπιαγωγείου Ιβήρων, ώστε συνεχίσει να είναι σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας και τη διατήρηση της υφιστάμενης οργανικότητας των υπολοίπων σχολικών μονάδων (Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων) του Δήμου Βισαλτίας.

Τελικά, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:
Α)Γνωμοδοτούν προς την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν στο Δήμο Βισαλτίας για το σχολικό έτος 2021-2022 ,ως εξής :
1.Τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του Νηπιαγωγείου Ιβήρων ώστε να συνεχίσει να είναι σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.
2.Τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ της υφιστάμενης οργανικότητας των υπολοίπων σχολικών μονάδων (Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων) του Δήμου Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Β)Εξουσιοδοτούν τον κ. Δήμαρχο για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •