Σέρρες: Επιστολή στον Πρωθυπουργό για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πρότειναν σταλεί από τον δήμο Σερρών, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, Αντώνης Γεωργούλας (Επικεφαλής Διάβασης Πεζών), Παύλος Φαρμάκης (Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης), Βασίλης Τερζής (Δημοτικός Σύμβουλος ΣΕΡΡΑΣ) και Θένια Χαραλαμπίδου (Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος) προκειμένου να ζητηθεί η ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών με βάσει τις ανάγκες, όπως έχουν περιγραφεί στην επιστολή των ιατρών του νοσοκομείου.

Η πρόταση των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων έγινε ομόφωνα δεκτή από το δημοτικό συμβουλίου που συνεδρίασε, το βράδυ της Τετάρτης με τηλεδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα η πρόταση των συμβούλων έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Από αύριο το πρωί η ΠΕ Σερρών θα βρίσκεται σε τοπικό Lockdown και στη νέα κατηγορία του χαρακτηρισμού επικινδυνότητας «γκρι». Ταυτόχρονα, πριν μία εβδομάδα είχαμε την πολλοστή έκκληση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών που περιγράφει με τον πλέον δραματικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σερρών, το μόνο νοσοκομείο που υπάρχει στην Περιφερειακή μας Ενότητα και το οποίο δεν διαθέτει καμία κλίνη ΜΕΘ για Covid-19. Ενώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι δεν υπάρχουν ούτε ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, που δυστυχώς φαίνεται να πλησιάζει. Στην κατάσταση αυτή ο Δήμος Σερρών και το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορούν να παραμένουν απλοί θεατές, έστω κι αν το νοσοκομείο και η λειτουργία του δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου.

Ως εκ τούτου, με την παρούσα επιστολή οι υπογράφοντες/ουσες σας ζητούμε να θέσετε ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση της Τετάρτης 4/11/2020 του δημοτικού συμβουλίου Σερρών το εξής:

«Αποστολή επιστολής προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών με βάσει τις ανάγκες, όπως έχουν περιγραφεί στην επιστολή των ιατρών του νοσοκομείου».

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Γεωργούλας – Επικεφαλής Διάβασης Πεζών

Παύλος Φαρμάκης – Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Βασίλης Τερζής – Δημοτικός Σύμβουλος

Θένια Χαραλαμπίδου – Δημοτική Σύμβουλος

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •