Τα παιδιά των ΚΔΑΠ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. μαθαίνουν για τον κορονοϊό- Διανομή παιδικού εγχειριδίου

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς για την πανδημία εξ αιτίας του κορονοϊού COVID-19, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), θα προχωρήσει στη διανομή του παιδικού εγχειριδίου: «Γεια σου με λένε Κορώνα!», στα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) της Κ..Ε.ΔΗ.Σ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης και Εντεταλμένης Συμβούλου σε θέματα Εθελοντισμού και Νεολαίας κ. Χρυσάνθης Παλάζη – Τσοχατζίδη, η οποία μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως προς την παιδαγωγική καταλληλόλητα αποφάσισε το συγκεκριμένο ενημερωτικό εγχειρίδιο να διανεμηθεί στα παιδιά όλων των Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Το πιο σημαντικό με αυτό το εγχειρίδιο είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να επεξεργαστούν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους σε σχέση με την παρούσα κατάσταση, μέσα από δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων – ΣΕΨ είναι αυτός που μετέφρασε και επιμελήθηκε στα ελληνικά αυτή την παιδική ιστορία με τίτλο: «Γεια σου, με λένε Κορώνα!», που έχει γραφτεί από την Βελγίδα ψυχολόγο κ. Lies Scaut για να βοηθήσει τους συναδέλφους της, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν με τα παιδιά για τον κορονοϊό.

Τα παιδιά αρχικά μαθαίνουν και ενημερώνονται για τον κορονοϊό και για το πως να προφυλαχθούν από αυτόν. Στη συνέχεια τους δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουν στους ενήλικες τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, να μοιραστούν τις απορίες τους για ό,τι τους μπερδεύει, να βρουν λύσεις για να αντιμετωπίσουν τον φόβο, τον θυμό, το άγχος και την λύπη. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε περίπου 30 γλώσσες και διανέμεται σε όλες τις χώρες.

Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε κι από τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.seps.gr/images/Corona_GREEK_VS.pdf

Κοινοποίηση