Επιστολή Δομουχτσίδη στην Τράπεζα Πειραιώς: Άκρως δυσμενείς επιπτώσεις θα φέρει το λουκέτο στο υποκατάστημα της Ροδόπολης

Επιστολή προς τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς απέστειλε ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης, την οποία κοινοποίησε στους βουλευτές του Νομού Σερρών και στις κατά τόπους αντιδημαρχίες. Με την επιστολή αυτή, ο δήμαρχος Σιντικής εκφράζει όπως σημειώνει “τη βεβαιωμένη διαμαρτυρία του, για την επερχόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του στην εν λόγω περιοχή με την απομάκρυνση του καταστήματος της Ροδόπολης και απαιτείται την επανεξέταση του θέματος από μέρους σας”

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Έπειτα από ανεπίσημες πληροφορίες, έγινε γνωστό στο Δήμο Σιντικής ότι η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να κλείσει το υποκατάστημα της στη Ροδόπολη. Βάσει αυτού σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

1 Ως γνωστόν, η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί διάδοχο της Α.Τ.Ε. και διαθέτει τη πλειοψηφία των τραπεζικών λογαριασμών των συνταξιούχων αγροτών, δεδομένου ότι η περιοχή μας, σε συντριπτικό ποσοστό είναι αγροκτηνοτροφική.

2 Γίνεται αντιληπτό ότι η πλειοψηφία των πελατών σας που έχουν και τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών είναι συνταξιούχοι, άρα προχωρημένης ηλικίας,

3 Λόγω της ιδιάζουσας σύνθεσης του πληθυσμού που διαμένει στην απομακρυσμένη Δημοτική Ενότητα Κερκίνης, η χρήση των ηλεκτρονικών τραπεζικών μέσων (ebanking, ΑΤΜ) καθίσταται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ έως ΑΔΥΝΑΤΗ, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η προσωπική παρουσία.

Από τους παραπάνω λόγους εξάγεται το συμπέρασμα ότι η οικονομική και εμπορική δραστηριότητα της περιοχής στηρίζεται από το υποκατάστημά σας στη Ροδόπολη, άρα ένα ενδεχόμενο κλείσιμό του θα έχει ΑΚΡΩΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ επιπτώσεις για τη φήμη και αξιοπιστία της τράπεζας σας, για την οικονομική λειτουργία της περιοχής αλλά και για τον εξυπηρετούμενο πελατολόγιό σας. Σε μια τέτοια απόφαση η επίπτωση θα είναι και η αποχώρηση πολλών πελατών σας και η εξυπηρέτησή τους από άλλες εμπορικές τράπεζες, καθώς θα χαθεί το συγκριτικό σας πλεονέκτημα της προσωπικής επαφής που ήδη τους παρέχετε.

Με το παρόν έγγραφο, ο Δήμος Σιντικής εκφράζει τη βεβαιωμένη διαμαρτυρία του, για την επερχόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του στην εν λόγω περιοχή με την απομάκρυνση του καταστήματος της Ροδόπολης και απαιτείται την επανεξέταση του θέματος από μέρους σας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη όλες τις ανωτέρω αρνητικές επιπτώσεις συμπεριλαμβανομένων και των σχέσεων του Δήμου Σιντικής με την Τράπεζα Πειραιώς, οι οποίες μέχρι στιγμές είναι άριστες

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •