Παρέμβαση Π. Πετρίδη: “Να δρομολογηθούν τρία σημαντικά έργα στην περιοχή της Αμφίπολης”

Με παρέμβασή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμφίπολης Πέτρος Πετρίδης καλεί τους υπουργούς, βουλευτές και τον δήμαρχο Αμφίπολης “να ασχοληθούν και να δρομολογήσουν τρία σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην περιοχή” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα τρία σημαντικά έργα είναι το Λιμάνι της Αμφίπολης, η αξιοποίηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και η μεταφορά νερού από τον Στρυμόνα στα υψώματα της Παλαιοκώμης και της Μεσολακκιάς.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση ο κύριος Πετρίδης σημειώνει:

Κυρία και κύριοι Σερραίοι υπουργοί και βουλευτές,
Υποκινήστε και βοηθήστε, με τον τρόπο σας, τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμφίπολης, να ασχοληθεί και να δρομολογήσει τρία σημαντικά έργα, τα οποία θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην περιβόητη και πολυπόθητη ανάπτυξη, όχι μόνο του Δήμου αλλά της ευρύτερης περιοχής:
1) Λιμάνι Αμφίπολης και σύνδεσή του, σιδηροδρομικώς, με τον Προμαχώνα.
2) Αξιοποίηση και ανάδειξη του πλούσιου τουριστικού προϊόντος της περιοχής (Μνημείο λόφου Καστά και αρχαιολογικός χώρος Αμφίπολης – Ιστορικότητα Κερδυλλίων, Κορμίστας και Πρώτης – Μοναστήρια – Φαράγγι Αγγίτη κλπ ).
3) Μεταφορά νερού από το Στρυμόνα στα υψώματα της Παλαιοκώμης και της Μεσολακκιάς, προκειμένου να αρδευτούν, με ελεύθερη ροή, χιλιάδες στρέμματα, αλλά και να λειτουργήσει ως αντιπλημμυρική προστασία.
Για να μη μιλάμε, αλλά να κάνουμε πράξη την προκοπή και την πρόοδο του τόπου μας!
Παραμένω στη διάθεσή σας.
Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •