ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Αποτυχημένη η Ν. Κεραμέως – Παραίτηση τώρα από το ΥΠΑΙΘ

Την παραίτηση της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων ζητά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα και αποτυχημένη υπουργό μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν με τις εκλογές των εκπαιδευτικών καθώς η αποχή ήταν τεράστια φτάνοντας το 95% .

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών σημειώνει:

Στις 07/11/2020 οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης έδωσαν ηχηρή και συλλογική απάντηση στην Ν. Κεραμέως με την τεράστια ΑΠΟΧΗ τους σε ποσοστό 95%. Aπονομιμοποίησαν, το φιάσκο των ηλεκτρονικών εκλογών-παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας. Οι μηχανισμοί προπαγάνδας, πιέσεων και απειλών της Υπουργού δε στάθηκαν ικανοί να κάμψουν το δημοκρατικό πνεύμα των εκπαιδευτικών αλλά ούτε να διασπάσουν το μαζικό και αρραγές μέτωπο όλων των παρατάξεων. Η καλλιέργεια κλίματος φόβου και αυταρχισμού με τα αλλεπάλληλα mail προς τους εκπαιδευτικούς, με τα «εντέλλεσθε» προς κάποιους Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι σεβάστηκαν τη βούληση των υποψηφίων για απόσυρση των υποψηφιοτήτων τους, δεν πέρα-σε. Η συλλογική αντίδραση των εκπαιδευτικών απέναντι στις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης της ΝΔ, χάρισε μια μεγαλειώδη ήττα στην Υπουργό Παιδείας και το επιτελείο της.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εξαπάτησε τους εκπαιδευτικούς γιατί, ενώ τους κάλεσε να καταθέσουν ψηφοδέλτια για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με εγκύκλιο που όριζε ημέρα εκλογών στις 4/11/20 δια ζώσης με τις συνήθεις δημοκρατικές διαδικασίες, μετά την κατάθεσή τους από τις παρατάξεις, περνώντας νομοθετική τροπολογία άλλαξε τις υπηρεσιακές εκλογές για τις 07/11/2020, ημέρα Σάββατο με ηλεκτρονική ψηφοφορία, η οποία δε διασφάλιζε το αδιάβλητο των εκλογών, τη μυστικότητα της ψήφου και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων. Ταυτό-χρονα, δε δέχτηκε να κάνει κανένα διάλογο με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οι οποίες εκπροσωπούν 180.000 εκπαιδευτικούς. Αν και το σύνολο των υποψηφίων απέσυραν τις υποψηφιότητές τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίθεσης στην αυταρχική απόφαση της Υπουργού Παιδείας εκείνη, μέσα από μια πρωτοφανή ενέργεια αποφάσισε να «απαγορεύσει» την αποχή από την διαδικασία και ανάρτησε στις εκλογικές πλατφόρμες τα ψηφοδέλτια που είχαν αποσυρθεί, διενεργώντας ηλεκτρονικές εκλογές στις 07/11/2020.

Η εμπάθεια, η αλαζονεία, η αδιαλλαξία και η επίδειξη εξουσίας της Υπουργού διακρίνονται και από το γεγονός ότι, δόθηκε παράταση θητείας για όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Δημοσίου τομέα, ώστε οι εκλογικές διαδικασίες να διενεργηθούν όταν θα το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες της χώρας, και ο μόνος κλάδος που εξαιρέθηκε είναι οι εκπαιδευτικοί!!

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ με «άριστο» εκφραστή της την Νίκη Κεραμέως προσπαθεί να απαξιώσει και να εκμηδενίσει με την αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική της το συνδικαλιστικό κίνημα και τα μεγαλύτερα δευτεροβάθμια σωματεία της χώρας. Επιχειρεί να εκφοβίσει και να χει-ραγωγήσει τους εκπαιδευτικούς με δόλιες και ανέντιμες τακτικές.

Η δυναμική, ενωτική και συλλογική αντίδραση και απάντηση του συνόλου των εκπαιδευτικών και το φιάσκο της αποτυχίας της ίδιας της Κεραμέως ένα και μόνο δρόμο της δείχνουν, της ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ από τη θέση της Υπουργού Παιδείας!

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •