Θεσσαλονίκη: Άστεγος…παραβάτης των μέτρων για τη μετακίνηση ;

Τις εντυπώσεις των χρηστών του διαδικτύου προκαλεί, εδώ και κάποιες ώρες, βεβαίωση επιβολής προστίμου, ύψους 300 ευρώ, σε άστεγο για μετακίνηση “πεζού στερούμενου βεβαίωσης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή”.

Ρεπορτάζ: Στέλλα Βενέρη-grtimes.gr

Εκείνο, λοιπόν, που τραβάει την προσοχή είναι το γεγονός ότι ενώ αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας του παραβάτη, ακριβώς από κάτω στον Ταχυδρομικό Κώδικα, αναφέρεται ότι είναι άστεγος, προκαλώντας έτσι θύελλα αντιδράσεων στους αναγνώστες και χρήστες των social media, διερωτώμενοι πως ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει καν σπίτι, θεωρείται παραβάτης των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διερευνά το ζήτημα, χωρίς μέχρι στιγμής κανένας να είναι σε θέση να πει εάν πρόκειται για ένα γνήσιο έγγραφο σε αυτή τη μορφή, δηλαδή το πρωτότυπο, ή αν έχει υποστεί παραποίηση με προσθήκη κάποιων στοιχείων.

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και κατά τη περίοδο του πρώτου εγκλεισμού, σύμφωνα με το οποίο επιβλήθηκε σε άστεγο πρόστιμο για μετακίνηση που δεν πληρούσε τα μέτρα. Σημειώνεται δε ότι, κατά τη περίοδο του πρώτου εγκλεισμού τον Μάρτιο, διαδοχικές ήταν οι καταγγελίες επιβολής προστίμου σε άστεγους της Θεσσαλονίκης με την αιτιολογία της «άσκοπης μετακίνησης», που είχαν καταγραφθεί από την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Πηγή: grtimes.gr

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει πως η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από τις αρμόδιες Αρχές, όπως αναφέρουν τα ellinikahoaxes.gr.

Κατόπιν επικοινωνίας των Ellinika Hoaxes με το γραφείο ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης μας γνωστοποιήθηκε πως: Από την έρευνα που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές, προκύπτει πως το συγκεκριμένο έγγραφο είναι παραποιημένο.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •