Ξεκινά 2ος κύκλος από rapid tests στο νομό Σερρών- Πρώτος «σταθμός» η Ροδόπολη


Σε συνέχεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με εκπροσώπους φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, αποφασίστηκε η συνέχιση των Rapid Tests ανά Δήμο.

Τα tests θα γίνονται στοχευμένα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες εργαζομένων, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, πάντοτε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και με στόχο να «σπάσει» η αλυσίδα μετάδοσης του κορονοϊού.

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη που ακολούθησε μεταξύ του Σερραίου Υπουργού και του Υπουργείου Υγείας, για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων, αποφασίστηκε η έναρξη του δεύτερου κύκλου στην Π.Ε. Σερρών.

«Ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει από την Ροδόπολη του Δήμου Σιντικής, ανταποκρινόμενοι στο ενδιαφέρον της απομακρυσμένης τοπικής σερραϊκής κοινωνίας και του Τοπικού Κ.Υ., μετά από συνεννόηση με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Σιντικής. Ο αρμόδιος θεματικός Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον Τοπικό Αντιδήμαρχο θα επιληφθούν για την ομαλή διεξαγωγή και τον προγραμματισμό της δράσης του ΕΟΔΥ, για την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού» τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Σιντικής.

Κοινοποίηση