Διάβαση Πεζών: «Ο Δήμαρχος Σερρών θεατής των εξελίξεων»


Αυστηρή κριτική στη δημοτική αρχή και ειδικότερα στο Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, ασκεί η παράταξη της «Διάβασης Πεζών», για το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών.

Η «Διάβαση Πεζών» υποστηρίζει πως η πολιτική της σιωπής που ακολουθεί ο Δήμαρχος Σερρών, δείχνει και τη διάθεσή του να «σκύψει το κεφάλι» σε οποιαδήποτε πολιτική απόφαση και να μην διεκδικήσει το αυτονόητο.

Παράλληλα, θέτει και το θέμα της διεκδίκησης αυτών των χώρων, που μπορούν να αποτελέσουν «πυρήνες» πρασίνου για το μέλλον της πόλης των Σερρών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της «Διάβασης Πεζών» αναφέρονται τα εξής:
«Έχοντας συμμάχους την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους τοπικούς βουλευτές, ο Δήμαρχος Σερρών αποφάσισε να μείνει γι’ ακόμα μια φορά αμέτοχος σ’ ένα τόσο σημαντικό θέμα, που ταλανίζει την Σερραϊκή κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια. Στην απόφαση που πάρθηκε να παραχωρηθεί το στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών για 20+10 χρόνια , ο κ. Χρυσάφης επέλεξε την σιωπή. Η πολιτική της σιωπής δείχνει την διάθεση του να σκύψει το κεφάλι σε οποιαδήποτε πολιτική απόφαση από τους ανωτέρους του και να μην διεκδικήσει το αυτονόητο, δηλαδή τα στρατόπεδα των Σερρών στο σύνολο τους να περάσουν στην κατοχή του Σερραϊκού λαού.
Απαιτούμε από τον Δήμαρχο Σερρών και όλους τους φορείς, να στραφούν προς την σωστή κατεύθυνση και όλοι μαζί, να διεκδικήσουμε όλους αυτούς τους χώρους, για το μέλλον αυτής της πόλης , που ασφυκτιά στο μπετόν, αναζητώντας εναγωνίως ανάσες πρασίνου. Απαιτούμε από τον Δήμαρχο Σερρών να μην κάνει καμία έκπτωση στην διεκδίκηση των εκτάσεων Σερραϊκής γης που περιλαμβάνονται στα στρατόπεδα και όταν επιτευχθεί να είναι ο ίδιος που θα παραχωρήσει το στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στο επιμελητήριο.
Η ‘διάβαση πεζών’ ήταν η πρώτη δημοτική κίνηση που ανέδειξε, υποστήριξε, πρόβαλε και υπεραμύνθηκε αυτής της προοπτικής, με κυρίαρχο σύνθημα: ‘Τα στρατόπεδα είναι δικά μας’. Εκπόνησε σχεδιασμούς, έβγαλε και διακίνησε ενημερωτικά φυλλάδια, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό , κατέφυγε στην εφορεία νεωτέρων μνημείων (τα περισσότερα κτίρια έχουν ήδη κριθεί διατηρητέα), προκάλεσε και συγκάλεσε ανοιχτές διαβουλεύσεις πολιτών, συμμετείχε ενεργά σε πανελλαδικές κινήσεις, συγκατάνευσε σε μεμονωμένες πρωτοβουλίες και εναντιώθηκε εξ’ αρχής σε λογικές εκδουλεύσεων και ανοίκειων υπαναχωρήσεων».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •