Προετοιμάζουν χώρους ταφής για τα θύματα του κορονοϊού στα Β’ κοιμητήρια Σερρών (Βίντεο)


Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα, ήρθαν όσοι επισκέφθηκαν αυτές τις ημέρες τα Β’ κοιμητήρια της πόλης Σερρών.

Ανοιγμένοι χώροι στη σειρά, χώροι ταφής, για τα θύματα του κορονοϊού.

Μιλώντας στο Infonews24, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σερρών Γιώργος Ταΐρης, εξήγησε πως το αυστηρό πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προβλέπει την ταφή των θυμάτων του κορονοϊού, σε ξεχωριστό χώρο και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Δυστυχώς οι Σέρρες είναι μία επιβαρυμένη περιοχή και δυστυχώς έχουμε αρκετούς Σερραίους που έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό. Θεωρήσαμε σωστό να είμαστε έτοιμοι και γι’ αυτό ανοίξαμε κάποιες θέσεις, που ελπίζουμε φυσικά να μην χρησιμοποιηθούν» δήλωσε ο κ. Ταΐρης, σύμφωνα με τον οποίο τα στοιχεία δεν είναι καλά και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:
«Δεν έχουμε σκοπό να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο ή να τον πανικοβάλουμε. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να δείξουμε ετοιμότητα. Τα μηχανήματα δεν μπορούν να έρχονται κάθε μέρα να ανοίγουν τάφους, γι’ αυτό ανοίξαμε κάποιους. Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Ενδεχόμενα να χρειαστεί να καλύψουμε αυξημένες ανάγκες ταφής. Προς στιγμήν η κατάσταση είναι ελεγχόμενη».

Να σημειωθεί πως οι θανόντες από κορονοϊό, ενταφιάζονται με ιδιαίτερα αυστηρά πρωτόκολλα. Για τις Σέρρες, τα Β’ κοιμητήρια έχουν ορισθεί για τον ενταφιασμό των θυμάτων covid-19.

(Η φωτογραφία είναι του κ. Τάκη Αμερικάνου)

Κοινοποίηση