«Έφυγε» από τη ζωή ο Αιδεσιμολογιώτατατος Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κοσατζής από τα Ίβηρα Βισαλτίας


Η ενορία του Αγίου Γεωργίου, η Νιγρίτα αλλά και ολόκληρη η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης πενθεί διότι έφυγε από την πρόσκαιρη ζωή ο Αιδεσιμολογιώτατατος Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κοσατζής, ο Πνευματικός, μετά από ολιγοήμερη ασθένεια, όπως ανακοίνωσε ο π. Γεώργιος Κελεμπέκης.

Ο εκδημήσας γεννήθηκε το 1935 στα Ίβηρα Βισαλτίας. Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Νιγρίτα. Στη συνέχεια κατέστη πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Νυμφεύθηκε την Έλλη Ρίζου με την οποία απέκτησε 3 παιδιά, ένας εκ των οποίων είναι Ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου Αγίου Όρους.

Το 1964 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κυρό Αγαθάγγελο, τοποτηρητή τότε της Ιεράς Μητρόπολεως Σερρών και Νιγρίτης.
Ο π.Παύλος από το 1964 μέχρι και την συνταξιοδότησή του το 2007 υπηρέτησε ευόρκως την Εκκλησία του Χριστού από τον Ιερό μας Ναό ως Εφημέριος, υπεύθυνος του φιλανθρωπικού έργου, προϊστάμενος και Αρχιερατικός Επίτροπος Νιγρίτης. Για 55 χρόνια, ως Πνευματικός, με την ευλογία των Ποιμεναρχών του, υπηρέτησε το Μυστήριο της Μετανοίας θεραπεύοντας, φροντίζοντας, καθαρίζοντας και ενδυναμώνοντας τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων που προσέτρεχαν στο Επιτραχήλιό του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγος αναγνωρίζοντας το ήθος, την συνέπεια και την αξία του τον τίμησε το Νοέμβριο του 2019 με το παράσημο της Ιεράς Μητρόπολης.
Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Παύλου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας αύριο, Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 12.30 μ.μ. χωρίς την παρουσία κόσμου, κατά τις διατάξεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου του Ε.Ο.Δ.Υ.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Βισαλτίας

Το συλλυπητήριό του μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, αναφέροντας τα εξής:
«Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κοσατζής υπήρξε μια προσωπικότητα ιδιαίτερα αγαπητή στον τόπο μας, χάρις στο πλούσιο εκκλησιαστικό και διδασκαλικό του έργο. Αποχαιρετούμε έναν δάσκαλο και ιερέα που μας καθοδήγησε με τις διδαχές του. Με την ευγένεια, την σεμνότητα, την καλοσύνη, και την διαρκή διάθεση προσφοράς – στοιχεία που τον διέκριναν σε όλη την ζωή του – θα κατέχει ξεχωριστή θέση στην μνήμη και στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •