Μ. Χρυσοχοΐδης: «Οι Σέρρες κατάφεραν και ‘δάμασαν’ τον ιό» (Βίντεο)


Ήλθον, είδον και απήλθον, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του στις Σέρρες, σήμερα το μεσημέρι.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, οι Δήμαρχοι Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης και Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας Θόδωρος Βαδικόλιας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Β. Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών Δημήτρης Μικρός, ο Νομίατρος Αναστάσιος Αναστασιάδης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καραβασίλης και Στέλιος Ρίζος και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Νίκος Φαρμάκης.

(Διαβάστε ΕΔΩ όσα ΔΕΝ είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη)

Μετά το τέλος της σύσκεψης και μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι Σέρρες κατόρθωσαν και ‘δάμασαν’ τον ιό, τον νίκησαν», αλλά πρόσθεσε πως αυτό δεν έγινε κεκτημένο και πως θα γίνει αν μηδενιστούν τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια των μέτρων απαγόρευσης.

«Τότε θα μπορέσουμε να τον νικήσουμε ολοκληρωτικά, για να μπορέσουμε σταδιακά, να ξαναβγούμε στη ζωή, να αποκατασταθούν η ομαλότητα και η κανονικότητα, να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, να δουλέψουν οι άνθρωποι, να ανοίξουν τα σχολεία,» επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στόχος είναι να «κερδίσει» το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δέκα μέρες:
«Θέλουμε χρόνο δέκα ημερών για να ‘ανασάνει’ το σύστημα υγείας, για να μην μπουν διλήμματα για το ποιος θα ζήσει ή όχι και το ΕΣΥ να μπορεί να διαχειριστεί όχι μόνο την πανδημία, αλλά και τους υπόλοιπους ασθενείς, που είναι πολλοί».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των επιδημιολόγων.

«Η ανατολική Μακεδονία, οι Σέρρες, έχουν υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα τον τελευταίο καιρό. Κατάφεραν και νίκησαν. Για να κρατήσουμε τη νίκη, πρέπει να είμαστε όρθιοι καθημερινά και να δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Ποτέ να μην χαλαρώσουμε και ποτέ να μην αφήσουμε τους λίγους ασυνείδητους να καταστρέψουν τη ζωή μας,» κατέληξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος δήλωσε:
«Όσον αφορά στην κατάσταση του νοσοκομείου και τον αριθμό των κρουσμάτων, είναι γεγονός ότι είμαστε αρκετά καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει τίποτα. Εύκολα μπορούμε να βρεθούμε από το άσπρο στο μαύρο. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μου, σεβόμενοι τον εαυτό τους και τα παιδιά τους, να τηρούν τα μέτρα».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •